Vegetarische gevulde courgette

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 courgette
1 rode ui
3 stuks tomaten
200 gram zwarte bonen (uit blik)
200 gram kidney bonen (uit blik)
2 tlp mexicaansekruiden
80 gram geraspte kaas
2 avocado
1 limoen
salsa
In huis
olijfolie
zout en peper
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

vegetarisch

Directions

Vegetarische gevulde courgette

Elke week eten wij minstens één keer per week vegetarisch. Over het algemeen hebben we wel onze standaard vega gerechten en soms wil ik wel eens wat nieuws proberen. Ik heb een to-make lijst, een lijst waar op gerechten staan die ik nog eens wil maken. Een gerecht wat er al een tijdje opstaat is  vegetarische gevulde courgette. Courgettes met een Mexicaanse twist gevuld met bonen, tomaten en kaas! Klikt goed niet? Per persoon is één courgette voldoende, wel maakte ik er een salade bij en serveerde ik wat tortilla chips bij. Voor Logan (3 jaar) was één halve courgette genoeg.

 

Babyvoeding:  Hou wat van de zaadlijst van de courgettes apart samen met de bonen. Bak of kook dit apart en pureer alles. Geschikt vanaf 7+ maanden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Snij de courgettes in de lengte doormidden. | Schraap met een theelepel de zaadlijst uit de courgette en doe deze in een kommetje. | Let de courgettes op de bakplaat en besprenkel wat olijfolie eroverheen. | Zet de bakplaat met courgettes in de oven voor 20 minuten. | Haal de courgettes uit de oven.

3
Done

Giet de bonen af in een vergiet en spoel af met koud water. | Snipper de rode ui. | Was de tomaten en snij ze in blokjes. | Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en fuit de uien 2-3 minuten. | Voeg de courgette, tomaten, bonen en Mexicaanse kruiden toe. Roer alles door elkaar en bak 5 minuten. | Haal de pan van het vuur.

4
Done

Vul de courgettes met het bonenmengsel en strooi wat kaas eroverheen. | Zet de courgettes terug in de oven voor 5 minuten tot de kaas is gesmolten. | Snij ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. |

5
Done

Serveren

Serveer de courgette met de avocado, salsa en wat limoensap eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Penne met cherrytomatensaus en gehaktballetjes - Babies Kitchen diner
previous
Penne met cherrytomatensaus en gehaktballetjes
Boerenkool en Doperwten Pesto Pasta - Babies Kitchen recept
next
Boerenkool en Doperwten Pesto Pasta

Add Your Comment