Penne met cherrytomatensaus en gehaktballetjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

700 gram kersentomaatjes
300 gram gehakt
2 takjes munt
15 gram pijnboompitten
40 gram paneermeel
1 tlp knoflookpoeder
1 tlp uienpoeder
300 gram penne pasta
20 gram parmezaan (geraspt)
In Huis
olijfolie
wittewijnazijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Penne met cherrytomatensaus en gehaktballetjes

Logan is dol op koken. Duidelijk een kind van mij. Loop ik naar de keuken en sta ik wat te rommelen krijg ik direct de vraag “Gaan we koken?” Toen penne met cherrytoamten en gehaktballetjes op het menu stond wou meneer helpen. Ik besloot, na het succes van de pizzaccheri video een nieuwe kookvideo op te nemen. Dit maal besloot ik een kookvideo te maken met Logan als sterchef. Het resultaat is wel hilarisch met bloopers en al. Ach toch leuk voor zo’n eerste keer.

De basis van dit recept komt uit Jamie Kookt Italië, maar ook dit maal heb ik bijna compleet het recept aangepast. Waarom volg ik niet gewoon het recept? Soms kan het gewoon makkelijker, soms kan ik niet de ingrediënten vinden en soms moet het kids-proof. In dit geval duurde het recept 1,5 uur, er zaten stappen en ingrediënten bij die van mij anders konden. Voila ik maak er weer een beetje van Jamie en een beetje van Wendy van.

 

Babyvoeding: 9+ maanden; Pureer wat tomaatjes en serveer met de pasta. Hou eventueel wat gehakt achter, zonder uien- en knoflookpoeder.

KIDS – Laat je kinderen mee koken
VOL – Stap wat door een volwassenen moet worden uitgevoerd.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 200 graden | Zet een ovenschaal klaar.

2
Done

Tomaten

VOL - Breng een pannetje water aan de kook. |
KIDS - Prik met een vork gaatjes in de kersentomaatjes. |
VOL - Blancheer de tomaatjes 40 seconden in het water. | Giet de tomaatjes af en laat ze iets afkoelen. |
KIDS - Trek de velletjes van de tomaatjes en leg ze in de ovenschaal. |
VOL - Sprenkel 1 etlp olijfolie en wittewijnazijn over de tomaten en zet 15 minuten in de oven.

3
Done

Gehaktballen

VOL - Snij de munt en pijnboompitten fijn. |
KIDS - In een kom meng de gehakt met de munt, pijnboompitten, paneermeel, uienpoeder, knoflookpoeder en 2/3 van de parmezaan. Kneed alles goed door elkaar. | Rol gehaktballetjes van het gehaktmengsel. |
VOL - Bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie. | Voeg de gehaktballen toe aan de tomaten in de ovenschaal. Bak de ballen nog 10-12 minuten in de oven.

4
Done

Pasta

VOL - Breng een pan water aan de kook voor de pasta. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Neem een kopje van het kokende water uit de pan en giet vervolgens de pasta af.

5
Done

VOL - Schep de pasta bij de gehaktballen en de tomaten. | Schenk een beetje kookvocht toe en roer alles door elkaar. Schenk zoveel kookvocht als jezelf nodig vindt. | Strooi de overige kaas over de pasta. | Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

mais-aardappelpuree stamppot - Babies Kitchen
previous
Mais-aardappelpuree
Vegetarische gevulde courgette - Babies Kitchen kinderrecept
next
Vegetarische gevulde courgette

Add Your Comment