220 gram dadels (zonder pit) | |
25 gram pecannoten of macadamianoten | |
3-4 etlp havermout | |
snufje zout | |
180 gram aardbeien | |
In Huis |
|
bakpapier | |
22,5 x 12,5 cm bakvorm |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een tijdje terug kreeg ik het boek ‘Frisse Start’ van Martha Stewart toegestuurd. Privé ontvangen om wat recensies te schrijven op websites, niet voor Babies Kitchen dus! Het is ook niet echt een kinder- of familiekookboek. Zo bevat het heel veel lekkere gezonde recepten. Op de cover pretendeert het zich als reset en detox boek, al vind ik het veel meer dan dat. Er zitten tal van gezonde recepten, die makkelijk zijn en ook wel comfort food kunnen zijn.
Ook staat er een recept in wat ik toch heel graag met jullie wil delen omdat ik het wel erg kids-proof vind. Namelijk het recept voor deze aardbeien havermout taartjes. Een gezond taartje wat binnen 10 minuten klaar is en alleen natuurlijke suikers bevat van de dadels en aardbeien. WIN-WIN! Daarnaast zijn ze helemaal goed gekeurd door de kleine chef. Extra stukje is dan niet erg.
Wel heb ik wat aanpassingen aan het recept gemaakt. Ik vond de bodem namelijk te plakkerig. Vooral als je zo iets geeft aan die kleine handjes. Wat extra havermout heb ik er daardoor aan toegevoegd. Daarnaast maakt Marta het met rauwe macadamianoten. Ik had die niet in huis, plus hoe lekker macadamianoten ook zijn ze zijn wel prijzig. Wel had ik een zakje pecannoten van de Lidl liggen dus heb ik die gewoon gebruikt. Gebruik dus gewoon een noot die jij lekker vindt.
‘Frisse Start’ van Martha Stewart is verkrijgbaar bij de plaatselijke boekenhandel of online bij o.a. Bol.com
1
Done
|
Maal de dadels, noten, havermout en zout in een keukenmachine tot alles goed gemeld is. Is het mengsel te plakkerig voeg dan nog een beetje havermout toe. Het mag wel wat plakkerig zijn. | Bekleed de bakvorm met bakpapier. | Druk het havermoutmengsel aan in de bakvorm. |
2
Done
|
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. | Neem de helft van de aardbeien en pureer ze. | Verdeel de gepureerde aardbeien over het havermout laagje in de bakvorm. | Snij de overige aardbeien in plakjes en verdeel deze over het aardbeien puree op het taartje. | Zet het taartje minimaal 30 minuten in de koelkast om iets aan te harden. | Snij het taartje in stukjes. |