Avocadonuggets met kokosjasje
*Recept uit Van Kleine Spruit tot Toffe Peer

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 avocado (stevig)
1 limoen
50 gram bloem
1-2 ei
75 gram geraspte kokos
plantaardige olie (voor frituren)
Dip
1 Mango of Perzik
paar blaadjes Munt (vers)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Avocadonuggets met kokosjasje

Naar aanleiding van de recensie die schreef over het baby- en kinderkookboek ‘Van Kleine Spruit tot Toffe Peer‘ maakte ik avocadonuggets met kokosjasje. Het idee van avocadonuggets intrigeerde mij al enige tijd. Ik ben zelf helemaal niet iemand die frituurt, zo hebben wij niet eens een frituurpan in huis. Terwijl ik dit recept ook maakte dacht ik ook, dit is niet per se een kinderrecept wat ik snel zou maken voor mijn kids. Maar tegelijkertijd is het weer wat nieuws, een nieuwe smaak, nieuwe textuur. Waar de kids dan kennis mee kunnen maken.

Avocado’s zijn bij ons thuis een groot succes bij de little chef. Als we ze kopen doet hij al een dansje. Hij vraagt er zelf om, zodat ik er een open snij en doet daarna een dansje als hij het eet! He Loves Avocado. Gelukkig maar, want ze zijn super goed voor je. Misschien niet perse als je ze frituurt, maar wel gewoon als groenten. De smaken kokos en avocado gaan heel goed samen en door de avocado te frituren heb je het smeuïge van de fruit met een stukje tropisch krokant. Lekker hoor!

Steps

1
Done

Neem vier kommetjes en vul de eerste met limoensap, de tweede met bloem en een snufje zout, de derde met een los geklopt ei en het vierde kommetje met de kokosrasp.

2
Done

Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke stukken. | Zet een bord klaar. | Paneer de avocado door eerst één partje door de limoensap te halen, dan te bedekken met bloem. Vervolgens door het ei-mengsel te halen (zorg dat eventueel overbodig ei er af gaat) en tot slot de avocado bedekt is met kokosrasp. | Let de gepaneerde avocado op het bord.

3
Done

Vehit een laag olie (ongeveer 5 cm) in een frituurpan of hapjes/wokpan tot 180 C. (Zelf heb ik geen thermo-meter voor mijn wokpan dus controleer ik de hitte door één stukje erin te doen. Gaat het sizzen is hij heet genoeg en draai ik het vuur een stuk lager.) | Frituur de gepaneerde avocado in de pan tot deze rondom goudbruin is (ongever 30 seconde). | Haal de avocadonuggets uit de pan en uitlekken op wat keukenpapier.

4
Done

Dip

Pureer het vruchtvlees van de mango of perzik met wat munt blaadjes tot een gladde saus. | Serveer de avocadonuggets met de saus als ze nog knapperig en warm zijn.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gestoomde Kokosbroodjes | Babies Kitchen
previous
Gestoomde Kokosbroodjes
Aardbeien Havermout Taartjes | Babies Kitchen
next
Aardbeien Havermout Taartjes

Add Your Comment