Bananen ijsjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 Banaan
6 IJsstokjes
Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bananen IJsje

Er bestaat geen makkelijker zomer recept dan dit recept hier. Met de heerlijk zonnige zomer die we deze zomer in Nederland hebben (okay heerlijk, misschien wat minder voor deze zwangere). Is verkoeling nummer één prioriteit. Van mij mag dan een extra ijsje op een dag wel. Toch ga ik dan op zoek naar meer verantwoorde ijsjes en die kun je het beste maken. Naast gewoon raketjes en peren ijsjes heb ik daarom in onze koelkast ook zelfgemaakte watermeloen ijsjes liggen en deze bananen ijsjes.

Bananen ijsjes zijn niets anders dan bevroren banaan op een stokje! Ik zei toch er is geen makkelijker zomer recept dat deze. Het enige wat je nodig hebt is banaan en ijsstokje en wat geduld. Met het warme weer worden bananen sowieso sneller bruin dus vries ze in voor smoothies, nice cream of  milkshakes of maak deze lekkere bananen ijsjes.

Bij het horen van ‘Wil je een ijsje’ wordt mijn kleine man al blij en echt hij voelt verkoeling en heeft niet door dat het gewoon alleen banaan is. Gezond en een extra ijsje!

Wil je er een feestje van maken, serveer er dan wat yoghurt en versiering bij. Kan iedereen hun eigen bananenijsje pimpen (minder gezond, maar wel leuk!)

Steps

1
Done

Schil de bananen en snij de banaan door de helft. | Steek in één halve banaan een ijsstokje. | Bekleed een bakje waar de bananen ijsjes in passen met bakpapier. | Leg de bananen ijsjes in het bakje en zet deze in de vriezer voor minimaal 3 uur. Hoe langer ze erin staan hoe beter ze bevriezen. |

2
Done

Optioneel

Serveer met Yoghurt en toppings als hangelslag en spikkels om het ijsje te versieren.
Dip het bananen ijsje eerst in de yoghurt, laat goed afdruppen en dip daarna in de topping.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Aardbeien Havermout Taartjes | Babies Kitchen
previous
Aardbeien Havermout Taartjes
Nijntje Kraamtraktatie | Babies Kitchen
next
Nijntje Kraamtraktatie

Add Your Comment