Directions
Appel en Brie Salade
Voor Parker haar verjaardag had Marcel de boodschappen gedaan. Iets wat hij nooit doet, omdat ik het graag doe. Het resulteerde in een minuscuul stukje brie van 115 gram. Juist daar zouden 3 mensen op een toostje van kunnen eten. Het is het appelseizoen (nu al zin om meer te gaan plukken) en dus besloot ik een appel en brie salade te maken met pecannoten!
Na de zomervakantie en mijn reis naar New York had ik het gevoel op een full-on gezonde tour te moeten. Wat vaak bij mij resulteert tot heel veel salades (of soep) voor lunch. Na een week vooral heel veel tonijn salades gegeten te hebben (soms heb je van die fases) besloot ik nu eens een nieuwe salade met het stuk brie wat ik had te maken. Direct dacht ik aan de combinatie met
Steps
1
Done
|
VoorbereidingWas en droog de spinazie. | Was en droog de appel. Verwijder de klokhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. | Snijd de brie in blokjes. | Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd de avocado in blokjes. |
2
Done
|
Verdeel de spinazie over een kom of diepbord. | Verdeel de helft van de appel, brie, avocado en pecannoten over de salade en hussel alles door elkaar. | Verdeel de rest van de appel, brie, avocado en pecannoten over de salade. | Strooi het maanzaad over de salade. |
3
Done
|
DressingIn een kom meng de honing, olijfolie, appel azijn, mosterd, peper en zout door elkaar. | Verdeel de helft van de dressing over de salade en serveer de rest erbij. | Serveer direct. |