Het lekkerste koffiekoekjes recept!

0 0
Het lekkerste koffiekoekjes recept!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Kruimel topping
40 gram Bloem
25 gram Lichte Basterd Suiker
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
35 gram boter
Koekje
115 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
50 gram + 2 eetlepels suiker
100 gram lichte basterd suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
110 gram bloem
1/2 theelepel + 1 theelepel kaneel
1 theelepel maïzena
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
Drizzle
1 eetlepel Speculoos

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

De zomer is zo goed als voorbij en het najaar breekt aan en eerlijk gezegd kan ik echt genieten van het najaar. De bladeren verkleuren, de lucht wordt frisser en de geur van kaneel en pumpkin spice vult de keuken. Voor mij betekent dit maar één ding: het is tijd voor koffie en koekjes! Er is iets magisch aan het knusse gevoel van knapperige, zelfgemaakte koekjes in combinatie met een warm kopje koffie. En als je net zo dol bent op koekjes als ik, dan is mijn recept voor de lekkerste Snickerdoodle Koffiekoekjes iets waar je absoluut van zult genieten.

Het Lekkerste Koffiekoekjes Recept: Snickerdoodle Koffiekoekjes

Op Kidshoekje kun je tal van heerlijke koekjes vinden, maar een koekje is natuurlijk in het najaar nog lekkerder met een kopje thee, choco of mijn favoriet koffie. Op de bank, lekker dekentje erbij en een koffie en koekje, daar maak je mij echt gelukkig mee. De afgelopen jaren ben ik steeds kieskeuriger geworden als het gaat om koffie. Gelukkig kun je tegenwoordig de lekkerste koffie kopen voor thuis. Soms wil je een stevige boon (als de nachten gebroken zijn) en soms wat lichts omdat je gewoon zin hebt in een lekker kopje koffie. Maar nu terug naar dat koekje wat je koffie ervaring nog meer naar een hoger niveau tilt!

Snickerdoodles zijn een van mijn favoriete koekjes voor het begin van het najaar. De heerlijke smaak en geur van kaneel waar het water van in mijn mond loopt. Dit Snickerdoodle Koffiekoekjes zijn gebaseerd op ons klassieke snickerdoodle koekjesrecept, maar dan met een verrukkelijke twist: een kaneel kruimel topping en speculoos drizzle die bij elke hap zorgt voor een explosie van smaak. Ok ik overdrijf misschien een beetje, maar het is echt het lekkerste koffiekoekje!

Als je van Snickerdoodles houdt, dan zul je deze koffiekoekjes absoluut waarderen. En als je meer koekjesrecepten wilt ontdekken, vergeet dan niet een kijkje te nemen bij onze andere heerlijke creaties op Kidshoekje. Download bijvoorbeeld mijn Feestdagen Koekjes Ebook, waar ook exclusieve koekjes recepten in staan. Op de blog heb ik in ieder geval voor iedereen een heerlijk koekje in allerlei smaken.

Dus, laten we samen het najaar omarmen en genieten van deze heerlijke Snickerdoodle Koffiekoekjes. Haal je bakspullen tevoorschijn en maak je klaar om je huis te vullen met de heerlijke geur van versgebakken koekjes. En vergeet niet om die perfecte kop koffie erbij te schenken – je verdient het!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Kruimel topping

In en kom meng alle ingrediënten voor de kruimeltopping door elkaar. | Gebruik eventueel je handen voor zo kun je beter een kruimige substantie kneden. | Zet de bak in de koelkast.

3
Done

Koekjes

In een kom mix de boter zacht. | Voeg 100 gram lichte basterd suiker en 50 gram witte suiker toe en mix tot goed gemengd. | Voeg de vanille extract het en ei toe en mix het door de boter.

4
Done

In een tweede kom meng de bloem, maïzena, bakpoeder, zout en 1/2 theelepel kaneel door elkaar. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix tot een goed gemengd deeg.

5
Done

In een bakje meng 2 eetlepels witte suiker met 1 theelepel kaneel. | Maak van het deeg balletjes van ongeveer 40-50 gram. Rol de balletjes door het bakje met kaneel suiker en leg op de bakplaat. Hou ruime afstand tussen de koekjes. | Druk met je duim elke deegbal in zodat je een kuilkrijgt. | Vul elke kuil in de deegbal met een goede laag kruimel topping. | Zet de koekjes voor 10 minuten in de oven. Tot de randen goudbruin beginnen te worden. |

6
Done

Doe de eetlepel speculoos in de magnetron 30 seconde op 600 watt. Roer even door en zet hem nog eens 30 seconden op 600 watt in de magnetron. | Gebruik een theelepel om strepen te maken met de speculoos over de koekjes. | Laat de speculoos uitharden. | Bewaar in een luchtdichte doos.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen Curry Soep - Kidshoekje.nl
previous
Pompoen Curry Soep
Appel en Brie Salade - Kidshoekje.nl
next
Appel en Brie Salade

Add Your Comment