Directions
De tijd van het jaar van de Appelflappen en Oliebollen is aangebroken. Heel eerlijk geloof ik dat ik mijn eerste oliebol al in september heb gegeten. Appelflappen ben ik niet echt van, maar Logan wel en dus besloot ik voor hem appelflappen uit de Airfryer te maken.
Appelflappen uit de AirFryer
Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonden weet ik dat mijn moeder oudjaarsdag heerlijk zelf oliebollen en appelflappen maakten. Ik zelf ben wel een keukenprinses, maar zelf oliebollen of appelflappen maken daar waag ik me niet aan. De grootste reden hiervoor: ik vind frituren zo stinken! Wij hebben geloof ik ooit 1 jaar een frituur gehad en daarna waren we er al heel snel klaar mee. Inmiddels hebben we een airfryer er dus besloot ik eens appelflappen te maken uit de airfryer. Niet omdat ik er dus zo dol op ben (al vind ik deze warm wel echt heerlijk), maar vooral voor Logan.
Het recept voor deze appelflappen is onwijs makkelijk en snel. Het enige nadeel is dat (afhankelijk van de grote van je airfryer) er maar 2 per keer kunt maken. Even wat werk, maar wel heel lekker!
Fijne jaarwisseling vast.
Heb je nou oliebollen over op 1 januari? Klik hier voor een lekker recept voor de oliebollen kliekjes!
Steps
1
Done
|
Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. | In een kom klop het ei los. |
2
Done
|
Schil de appels en verwijder het klokhuis. | Snijd de appels in kleine blokjes. | In een kom meng de appelstukjes met de kaneelsuiker en 1 eetlepel suiker. | |
3
Done
|
Verdeel de appel vulling over de bladerdeeg. Ongeveer 2 eetlepels per bladerdeeg plakje. Hou de randen vrij. | Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling heen. | Druk de randen met een vork goed aan elkaar vast. | |
4
Done
|
Smeer het bladerdeeg in met ei. | Strooi een beetje suiker over de appelflappen. | Leg de appelflappen per 2 in het mandje van de airfryer. | Bak de appelflappen voor 8 minuten op 180 graden goudbruin. | Serveer warm of koud! |