Oliebollen Pudding

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 Oliebollen (oude) *minimaal een dag oud
40 gram boter
2 ei
150 ml melk
50 gram suiker
1 tlp vanille extract
1 tlp kaneel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Nieuwjaarsdag

Cuisine:

    Directions

    Oliebollen pudding

    Bij de jaarwisseling horen natuurlijk oliebollen. Of je ze nu zelf bakt of bij de oliebollenkraam haalt, met of zonder krenten, ze zijn onmisbaar in Nederland. Maar hoeveel haal je er? Vaak blijven er toch een paar over, en de volgende dag zijn ze minder lekker. Geen zorgen, die overgebleven oliebollen kun je omtoveren tot een heerlijk ontbijt: Oliebollen Pudding!

    Dit makkelijke recept is ideaal voor een feestelijke start van het nieuwe jaar. Laat de kids de oliebollen in stukjes scheuren, mix het puddingmengsel en schuif het in de oven. Binnen no-time staat er een heerlijk, zoet ontbijtje op tafel!

    Tips:

    • Maak de pudding in een grote ovenschaal of gebruik hittebestendige schaaltjes voor individuele porties.
    • Heb je geen suiker nodig of wil je het gezond houden? Laat de suiker weg en voeg deze later toe, net zoals bij wentelteefjes.

    Een creatieve en lekkere manier om het nieuwe jaar te beginnen. Fijne jaarwisseling!

     

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Wat is Oliebollen Pudding?
    Oliebollen Pudding is een zoet nagerecht of ontbijt gemaakt van overgebleven oliebollen, gecombineerd met een eenvoudig puddingmengsel.

    Kun je Oliebollen Pudding van tevoren klaarmaken?
    Ja, je kunt het mengsel voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Bak de pudding vlak voor het serveren.

    Hoe oud moeten de oliebollen zijn om dit te maken?
    Minimaal 1 dag oud, dus verse werken niet zo goed. Je kunt het uiteraard wel proberen. Maar verse zijn natuurlijk lekker van zichzelf al.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Smelt de boter in een pannetje of in een kommetje in de magnetron 30 seconden.

    Vet een kleine ovenschaal (zie ook tip!) in met wat van de gesmolten boter.

    2
    Done

    Scheur de oliebollen in stukken en doe ze in de ingevette ovenschaal.

    Schenk de overige gesmolten boter over de oliebollen.

    3
    Done

    Meng in een kom de eieren, melk, vanille extract en kaneel. Wil je de pudding met suiker maken dan kun je die hier erbij voegen of er voor kiezen dit apart te serveren.

    Zorg ervoor dat het ei goed los is geklutst door het mengsel.

    4
    Done

    Schenk het ei mengsel over de oliebollen en doe de ovenschaal in de oven voor 35-40 minuten. Als je met je vork de bovenkant van de oliebollen pudding aan raakt en deze terug veert dan is hij klaar!

    Haal de oliebollen pudding uit de oven en laat ze iets afkoelen. Ja! ze storten inderdaad wat in, no worries.

    5
    Done

    Stuif nog wat poedersuiker (of gewone suiker) over de pudding en serveer terwijl het nog lauwwarm is. Dan is het, het lekkerst, maar koud kan ook.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Gummiberen Champagne | Babies Kitchen Oud en Nieuw Recepten
    previous
    Gummiberen Champagne
    babyvoeding - bloemkool met courgette
    next
    Bloemkool met courgette

    Add Your Comment