No-Waste Preisoep

1 0
No-Waste Preisoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram prei (restjes groen)
1/2 rode ui
1/2 bouillonblokje (groente)
1 eetlepel olie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Heb je nog het groene gedeelte van je prei over, maar gooi je dat gewoonlijk weg? Maak eens deze no-wast preisoep. Alleen dat onderste stukje wortels verdwijnt dan mogelijk in de prullenbak.

No-Waste Preisoep

Tijdens de corona periode ben ik mij veel meer gaan verdiepen in no-waste. Tijdens de eerste lockdown en in voorbereiding met 24-7 met mijn kinderen kwam ik toen o.a. de proefjes met de wortels van bos uien en prei tegen. Zet die in een glas met water en ze gaan weer groeien. Voor je het weet het je een nieuwe prei. (Het bovenstaande van ‘verdwijnt dan mogelijk in de prullenbak’ hoeft dus ook niet meer. Kook ik met prei gebruik ik veel al alleen het witte gedeelte. Waarom geen idee. Daarom besloot ik eens een soep van het groene gedeelte te maken. Ik ben dol op preisoep. Van die heerlijke dikke gebonden soep, dus waarom dat niet maken van het gedeelte van de prei wat ik normaliter weg gooi.

De no-waste preisoep is vegetarisch en zorgt ervoor dat ik nooit meer iets van een prei hoeft weg te gooien. Uiteraard kun je dit recept ook echt prima gewoon maken met prei, maar ik koos voor de no-waste titel om juist te laten zien dat je alles van de prei kunt gebruiken. En dus zelfs een nieuwe prei kan kweken. Hier onder een afbeelding van prei wortels die na 5 dagen echt al flink waren gegroeid.

Tip!  Het onderstaande recept is gebaseerd op 200 gram prei restjes. Heb je nou meer of minder is dit niet erg. Het enige wat je mogelijk aan moet passen is de hoeveelheid water en eventueel bij meer prei een extra bouillonblokje of iets meer ui.

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (Datum 23-03-2021)

Steps

1
Done

Was de prei resten heel goed en snij in stukken. | Pel en snipper de ui. |

2
Done

Verhit de olie in een soeppan. | Fruit de ui en de prei 5 minuten. | Schenk 500 ml water bij of meer tot de prei onderstaat. | Kruimel het bouillonblokje erbij. | Breng het water aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat het 15 minuten staan. |

3
Done

Pureer de soep met een staafmixer of een blender glad. | Breng de soep op smaak met zout en peper.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Appelflappen uit de Airfryer - Kidshoekje.nl
previous
Appelflappen uit de AirFryer
Verse Spinaziestamppot met pijnboompitten - Kidshoekje.nl
next
Verse Spinaziestamppot met Pijnboompitten

Add Your Comment