Appelflappen uit de AirFryer

0 0
Appelflappen uit de AirFryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 appel
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels suiker
1 ei

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Appelflappen uit de AirFryer

De tijd van het jaar voor appelflappen en oliebollen is weer aangebroken! Eerlijk gezegd at ik mijn eerste oliebol al in september. Appelflappen zijn niet echt mijn ding, maar mijn zoon Logan is er dol op. Speciaal voor hem besloot ik appelflappen te maken in de Airfryer.

Vroeger, thuis bij mijn ouders, maakte mijn moeder altijd zelf oliebollen en appelflappen op oudejaarsdag. Hoewel ik best een keukenprinses ben, begin ik daar zelf niet aan. De reden? Ik vind frituren echt vreselijk stinken! We hebben ooit één jaar een frituurpan gehad en waren er daarna meteen klaar mee. Gelukkig heb ik nu een Airfryer, en daarmee besloot ik appelflappen te maken. Niet omdat ik er zo gek op ben (al vind ik ze warm wél heerlijk), maar vooral voor Logan.

Dit recept is supermakkelijk en snel! Het enige nadeel is dat je, afhankelijk van de grootte van je Airfryer, maar twee appelflappen per keer kunt maken. Dat kost iets meer tijd, maar het resultaat is het helemaal waard. Geniet ervan en alvast een fijne jaarwisseling!

Heb je nog oliebollen over op 1 januari?
Klik hier oor een heerlijk recept om je oliebollenkliekjes te gebruiken!

 

 

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kun je appelflappen ook in een kleine Airfryer maken?
Ja, maar houd er rekening mee dat er meestal maar één of twee appelflappen per keer in passen.

Zijn Airfryer-appelflappen gezonder dan gefrituurde?
Absoluut! Je hebt geen olie nodig, wat ze minder vet maakt.

Kun je deze appelflappen ook van tevoren maken?
Ja, maar ze zijn het lekkerst als je ze direct warm serveert. Even opwarmen in de Airfryer kan ook.

Welke bladerdeeg gebruik je voor appelflappen?
Je kunt gewoon kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de supermarkt. Uit de diepvries of de koeling.

Kun je een vulling toevoegen aan de appelflappen?
Zeker! Experimenteer met rozijnen, kaneel of zelfs een beetje amandelspijs.

Steps

1
Done

Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. | In een kom klop het ei los.

2
Done

Schil de appels en verwijder het klokhuis. | Snijd de appels in kleine blokjes. | In een kom meng de appelstukjes met de kaneelsuiker en 1 eetlepel suiker. |

3
Done

Verdeel de appel vulling over de bladerdeeg. Ongeveer 2 eetlepels per bladerdeeg plakje. Hou de randen vrij. | Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling heen. | Druk de randen met een vork goed aan elkaar vast. |

4
Done

Smeer het bladerdeeg in met ei. | Strooi een beetje suiker over de appelflappen. | Leg de appelflappen per 2 in het mandje van de airfryer. | Bak de appelflappen voor 8 minuten op 180 graden goudbruin. | Serveer warm of koud!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pink Berry Champagne Cupcakes - Kidshoekje.nl
previous
Pink Berry Champagne Cupcakes
Recept no waste preisoep - Kidshoekje.nl
next
No-Waste Preisoep

Add Your Comment