Appelflappen uit de AirFryer

0 0
Appelflappen uit de AirFryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 appel
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels suiker
1 ei

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

De tijd van het jaar van de Appelflappen en Oliebollen is aangebroken. Heel eerlijk geloof ik dat ik mijn eerste oliebol al in september heb gegeten. Appelflappen ben ik niet echt van, maar Logan wel en dus besloot ik voor hem appelflappen uit de Airfryer te maken.

Appelflappen uit de AirFryer

Toen ik nog thuis bij mijn ouders woonden weet ik dat mijn moeder oudjaarsdag heerlijk zelf oliebollen en appelflappen maakten. Ik zelf ben wel een keukenprinses, maar zelf oliebollen of appelflappen maken daar waag ik me niet aan. De grootste reden hiervoor: ik vind frituren zo stinken! Wij hebben geloof ik ooit 1 jaar een frituur gehad en daarna waren we er al heel snel klaar mee. Inmiddels hebben we een airfryer er dus besloot ik eens appelflappen te maken uit de airfryer. Niet omdat ik er dus zo dol op ben (al vind ik deze warm wel echt heerlijk), maar vooral voor Logan.

Het recept voor deze appelflappen is onwijs makkelijk en snel. Het enige nadeel is dat (afhankelijk van de grote van je airfryer) er maar 2 per keer kunt maken. Even wat werk, maar wel heel lekker!

Fijne jaarwisseling vast.

 


Heb je nou oliebollen over op 1 januari? Klik hier voor een lekker recept voor de oliebollen kliekjes!

Steps

1
Done

Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. | In een kom klop het ei los.

2
Done

Schil de appels en verwijder het klokhuis. | Snijd de appels in kleine blokjes. | In een kom meng de appelstukjes met de kaneelsuiker en 1 eetlepel suiker. |

3
Done

Verdeel de appel vulling over de bladerdeeg. Ongeveer 2 eetlepels per bladerdeeg plakje. Hou de randen vrij. | Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling heen. | Druk de randen met een vork goed aan elkaar vast. |

4
Done

Smeer het bladerdeeg in met ei. | Strooi een beetje suiker over de appelflappen. | Leg de appelflappen per 2 in het mandje van de airfryer. | Bak de appelflappen voor 8 minuten op 180 graden goudbruin. | Serveer warm of koud!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pink Berry Champagne Cupcakes - Kidshoekje.nl
previous
Pink Berry Champagne Cupcakes
Recept no waste preisoep - Kidshoekje.nl
next
No-Waste Preisoep

Add Your Comment