Directions
Caribische Jerk Kruiden
(2014) Ik was op zoek naar een lekkere pittige kruidenmix voor garnalen en na wat inspiratie zoeken op Pinterest, zag ik dat er vaak Caribische Jerk kruiden werd gebruikt. Maar wat zit daar dan in? Natuurlijk zijn er net als alle spice mixen 1001 varianten van, maar ik heb heel wat vergeleken en dus gekeken wat de meest dominante kruiden mixen zijn en zo mijn eigen te maken: de perfecte mix van kruidig en pit. Mijn Jerk kruidenmix bestaat uit: cayenne, ui, tijm, kaneel, piment (all-spice) en zout. Perfect voor het gerecht dat ik in gedachte had zou het een goede balans verzorgen.
Je kunt de Caribian Jerk Seasing gebruiken voor vis, kip of groenten van bijvoorbeeld de barbecue. Zelf vind ik het altijd het lekkerste om het met iets zoet of fris te combineren zoals een salade of kokosrijst.
Ik gebruikte het zelf voor een zoete quinoa gerecht met garnalen. Dat recept volgt snel!
(Recepthoekje 21-07-2014)
Steps
1
Done
|
Meng de kruiden samen in een kommetje. (Maak je gebruik van nog niet gemalen zeezout, maal de zeezout dan door de kruiden in een vijzel.) | Bewaar in een luchtdichte pot. |