Directions
Chocolade Aardbeien Pudding Koekjes
Eerder deelde ik al mijn strawberry and cream koekjes recept. Dit recept komt daar ook op neer, maar dan zonder de cream en met chocolate chip, maar wel heerlijke aardbeien pudding erdoorheen. Klinkt goed niet?! Chocolade Aardbeien Pudding Koekjes. In eerste instantie wou ik chocolade pudding gebruiken. Ik dacht dat wordt vast een te lekker koekje. Echter had ik dat niet in huis en wel aardbeien instant pudding. Voilà zo ontstond ook dit recept.
I love cookies! Het is misschien wel een van mijn grootste zwaktes naast chips. Zelfs gebakken koekjes zijn uiteraard het lekkerste. Dus ik experimenteer graag en dit was zeker een geslaagd experiment. Probeer het zelf maar eens.
Op zoek naar meer koekjes recepten? Klik hier
Ingrediënten toegelicht
- Kloppudding aardbei – Voor de aardbeien pudding klop mix gebruikte ik die van Dr. Oetker
- Chocolade – Ik gebruik altijd pure chocolade, maar je kunt ook kiezen voor melk chocolade.
(Recepthoekje.nl 26-02-2020)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Hak de chocolade in grove stukken. |
2
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimig beslag. (5 minuten) | Mix de eieren door de suiker samen met de vanille. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de pudding poeder met de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot je een goed gemixt beslag hebt. | Voeg de chocolade toe en vouw deze door het beslag. |
4
Done
|
Gebruik een ijsschep en schep het koekdeeg bollen. Doe het koekdeeg bolletje op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes goed uit elkaar zijn. | Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 12-15 minuten tot de randen goud bruin worden. |