120 gram ongezoute boter (zacht) | |
200 gram suiker | |
240 gram bloem | |
1,5 tlp bakpoeder | |
1/2 tlp (snufje) zout | |
2 ei | |
1 tlp vanille aroma | |
125 ml melk | |
Decoratie |
|
sprinkles of hagelslag | |
frosting of boter creme | |
In Huis |
|
cupcake bakblik | |
cupcake papiertjes of bakspray | |
appelboor (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een echt feestje!
Ik was al een tijdje aan het prakkiseren wat voor nieuwjaarsrecept ik recept ik dit jaar zou maken. Ik had tal van ideeën, maar kwam er niet aan toe. Tot ik met mijn kleine Chef kerstcakejes aan het bakken was. We hadden (zoals altijd) veelte veel beslag. Ik besloot maar cupcakes te maken en kwam toen op het idee voor confetti cupcakes! Cupcakes gevuld met gekleurde suikerversiering of hangelslag. Als je een hap uit de van de buitenkant normale cupcake neemt stroomt het als confetti eruit. Bij oud & nieuw hoort uiteraard confetti en vuurwerk. Er is geen passender cupcake dan deze. Plus een lekker feestje voor iedereen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden | Doe de cupcake papiertjes in het cupcake bakblik. |
2
Done
|
Doe de boter in een kom en maak het zacht met een mixer. | Mix de suiker door de boter heen. | Voeg de ei, vanille en melk toe en mix alles goed door elkaar. |Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix alles toen een glad beslag. | Schenk het beslag in de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes voor 15-20 minuten. | Controleer de cupcakes door met een satéprikker in het midden van de cupcake te prikken. Als deze er schoon uit komt zijn ze klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen. |
3
Done
|
Haal met een appelboor vanaf de bovenkant, het midden van de cupcake eruit. (Heb je geen appelboor dan kun je ook met en mesje doen.) | Gooi het eruit gehaalde cake niet weg.| Vul het gat met suikerversiering (sprinkles) en doe er de cake boven op. | Versier met de frosting en maak af met nog wat sprinkles. |
4
Done
|
BewarenBewaar de cupcakes in de koelkast en haal ze er 15 minuten voor op te eten uit. |