Confetti M&M Koekjes

0 0
Confetti M&M Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram ongezouten boter
100 gram suiker
140 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
1 zak (170 gram) mini M&M's
2 eetlepels sprinkles

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Confetti M&M Koekjes

    Mijn favoriete koekjes zijn chocolate chip cookies, maar mijn zoon houdt niet van chocolade. Behalve van M&M’s, die lust hij dan weer wel. Toen ik voor mezelf de Pure Chocolade Zeezout koekjes aan het maken was, besloot ik een deel van het deeg apart te houden. In plaats van pure chocolade toe te voegen, deed ik er sprinkles en mini M&M’s in, om zo Confetti M&M Koekjes te maken.

    Veel mensen weten niet dat je sprinkles ook gewoon in je baksels kunt gebruiken en dat ze dus niet alleen ter decoratie dienen. Vaak gebruik ik ze in blondies, zoals mijn Valentijn blondies, maar dit keer besloot ik een feestelijk koekje voor mijn kinderen te maken. Ik had ook nog mini M&M’s liggen en dacht dat die combinatie met het deeg perfect zou zijn. Gelukkig vonden mijn kinderen dat ook, want ze hebben ervan gesmuld! De koekjes zien er ontzettend kleurrijk en feestelijk uit, wat ze meteen ook perfect maakt om te serveren bij bijvoorbeeld een kinderfeestje.

    Inmiddels zijn de koekjes alweer op, dus wordt het tijd dat ik bedenk wat het volgende koekje wordt dat ik wil bakken!

     

    FAQ

    Kan ik gewone M&M’s gebruiken in plaats van mini M&M’s?
    Ja, dat kan zeker! De mini M&M’s zijn vooral voor kleine koekjes wat praktischer omdat ze goed in het deeg opgenomen worden, maar je kunt zeker ook normale of zelfs pinda M&M’s gebruiken. Eventueel kun je die laatste iets kleiner hakken.

    Kunnen de koekjes worden ingevroren?
    Ja. Je kunt zowel het rauwe deeg als de afgebakken koekjes invriezen.
    Wil je het koekjesdeeg invriezen dan raad ik aan deze als een worst in huishoudfolie te wikkelen en vervolgens in te vriezen. Als je het gaat ontdooien kun je zo makkelijk plakjes van het koekjesdeeg snijden.
    Wil je de afgebakken koekjes invriezen. Doe dit dan op een laag bakpapier. Als ze al een aantal uur in de vriezer liggen en dus bevroren zijn, kun je ze vervolgens in lagen (met het bakpapier ertussen) in een herbruikbare boterhamzak of bak bewaren. Zin in een koekje? Haal hem uit de vriezer en laat een paar minuten ontdooien of doe hem een paar seconden in de magnetron.

    Welke sprinkles kan ik gebruiken voor dit recept?
    Je kunt eigenlijk elke soort sprinkles gebruiken die je lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat sommige sprinkles in de oven kunnen smelten of hun kleur kunnen verliezen. Ik gebruikte hier de Unicorn Sprinkle mix van Dr. Oetker.

    Kan ik het deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren?
    Absoluut! Je kunt het deeg tot 48 uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat het deeg even op kamertemperatuur komen voordat je de koekjes gaat bakken, zodat het makkelijker te hanteren is. Ook zou je het deeg gewoon kunnen invriezen, zie hier boven.

    Hoe lang blijven de koekjes vers?
    Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel of pot, dan blijven ze ongeveer 5 tot 7 dagen vers. Je kunt ze ook invriezen als je ze langer wilt bewaren.

    Steps

    1
    Done

    Smelt de boter (in magnetron of in een pan). | Meng de gesmolten boter met de suikers in een kom. | Split 1 ei, je hebt alleen het ei-geel nodig. Voeg het ei-geel toe aan de boter. | Voeg het andere ei in zijn geheel toe aan de boter. | Voeg de vanille toe aan de boter. | Mix alles goed door elkaar. |

    2
    Done

    In een kom meng de bloem, baking soda en zout goed door elkaar. Zorg dat er geen klonten zijn. | Voeg de bloem beetje bij beetje al mixend toe aan het boter mengsel. | Mix alles tot een goed gemengd deeg. | Voeg 1,5 eetlepel van de sprinkles en 100 gram van de mini MMs toe aan het deeg en vouw deze met een spatel er doorheen. | Leg het deeg minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.

    3
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

    4
    Done

    Haal het deeg uit de koelkast en maak kleine balletjes van het deeg. | Leg de deegballetje op de bekleden bakplaat. Zorg er wel voor dat de deegballetje niet te dicht bij elkaar liggen, ongeveer 5 cm van elkaar af. Het deeg zal namelijk in zakken en je wilt niet een groot koekje hebben. |

    5
    Done

    Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 10-13 minuten. | Haal de koekjes uit de oven en bestrooi direct met de overige sprinkles en M&Ms. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen - Kidshoekje.nl
    previous
    Italiaanse Pesto Prosciutto Flammkuchen
    Pompoenpuree om mee te bakken - Kidshoekje.nl
    next
    Pompoenpuree om mee te Bakken

    Add Your Comment