2 bouillonblokjes | |
1 ui (rood) | |
300 gram risottorijst | |
450 gram doperwten | |
10 gram + extra parmezaan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Familiemaaltijd
Een van onze favoriete vegetarische gerechten is risotto. Jaren lang was ik bang om dit gerecht te maken. Inmiddels heb ik mijn basisrecept gevonden en ben ik steeds meer aan het experimenten met smaken. Het is zomer en daarom besloot ik voor een zomerse variant te gaan: doperwten risotto. Kook ik met doperwten dan gebruik ik altijd doperwten uit de diepvries. Iets wat ik tevens altijd in de vriezer heb liggen. Een pot zul jij mij namelijk nooit zien kopen en uit de vriezer is net zo vers als verse van de groenten afdeling.
1
Done
|
Breng 1 1/4 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. | Haal de pan van het vuur zodra de bouillonblokjes zijn opgelost. | |
2
Done
|
Pel de ui* en hak hem fijn. | Haal de doperwten uit de vriezer. | Rasp de Parmezaanse kaas. *Voor de babyvoeding kun je er ook voor kiezen om de ui eruit te laten. |
3
Done
|
Verhit 2 eetlepel olijfolie in een middelgrote kookpan. | Fruit de ui tot glazig in 3 minuten. | Voeg de risotto rijst toe en bak deze mee tot glazig is. | |
4
Done
|
Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. | *Ben je nog niet tevreden en is de bouillon op? Voeg dan wat water ipv bouillon toe. |
5
Done
|
Roer doperwten en Parmezaanse kaas door de risotto. | Serveer met extra parmezaan. |
One Comment Hide Comments
Heerlijk! Zelf krijg ik geen genoeg van risotto. Wel vind ik t jammer dat als je t pureert, dat je dan zo’n vaste massa krijgt. Vindt de kleine hier niet fijn 😬