2 Nashi Peer | |
2 Peer |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6+ maanden
Bij patat hoort natuurlijk appelmoes! Sinds ik niet zomaar patat maakten maar knolraap frietjes uit de oven, kon daar natuurlijk ook niet zomaar appelmoes bij (al vindt je op Babies Kitchen ook voor appelmoes een heerlijk recept). Het werd een dubbele perenmoes. Hoezo dubbel? Voor deze moes/puree maakte ik naast gewone conference peren gebruik van een nashipeer. Wat? Een Nashipeer!
Ik zoek graag nieuwe misschien wat onbekendere ingredienten op en zo kwam ik de nashipeer tegen. De nashipeer, zandpeer of de Aziatische peer is een peer die de vorm van een appel heeft. In de natuur komt zoals je misschien al rade deze vrucht uit Azië. De peer is zoet en knapperig als ze rijp zijn en lekker van smaak.
Een dubbel perenfeestje dus! Lekker als fruithap, met andere hapjes en natuurlijk met groenten patatjes als knolraap frietjes uit de oven.
1
Done
|
Schil de peren. Snij de peren in kleine stukjes. |
2
Done
|
Koken of stomen de peren 10 minuten. Bewaar 3 etlp kookvocht en giet de rest af. Pureer de peren met de bewaarde kookvocht en pureer zo fijn als je wilt. Kan je kleine het aan dan is het lekkerste wat kleine stukjes erin te houden. |
3
Done
|
Bewaren: - Koelkast: 4 dagen |