Everything Burger

0 0
Everything Burger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Burger
4 hamburger
4 humburger broodjes
4 plakjes (200 gram) cheddar
4 plakjes bacon
2 bieten (gekookt)
8 plakjes augurken
Shiitake duxelle
1 ui
100 gram shiitake
Spicy Mayonaise
2 eetlepels mayonaise
1/2 theelepel chilipoeder
1 1/2 theelepel sriracha
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel uienpoeder
In Huis
zout
peper
boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Everything Burger

    Deze burger is in 2015 ontstaan en ik kan er nog over dromen. Ik heb het over de Everything Burger! De burger heeft deze naam omdat hij van alles en nog wat op zich heeft. Naast een goede hamburger (inderdaad, ditmaal niet plantaardig) bevat de burger ook: cheddar, bacon, bieten, augurken, een shiitake duxelle en een spicy mayonaise.

    Maar hoe is deze burger ontstaan?

    Het verhaal van de Everything Burger (circa 2015)

    We hadden zin om eens lekker hamburgers te eten. Zelfgemaakte hamburgers zijn natuurlijk heerlijk. De opties zijn eindeloos en zo ook de keuzes. Het maken van de burger zelf is natuurlijk helemaal lekker, maar wij hebben die gewoon gekocht bij de Jumbo Foodmarkt. Die verkopen namelijk heerlijk verse burgers met bijvoorbeeld truffel, dragon of mozzarella. Onze favoriet is de truffelhamburger. Dus de burger zelf hadden we niet gemaakt, maar de samenstelling van wat er op de hamburger zou komen, was compleet open en wij wilden uitpakken met deze hamburger!

    Bij Pickles Firma Burger en Winebar hebben wij ooit een hamburger met een shiitake duxelle gehad. Ik besloot dat dit een van de componenten zou worden. Daarnaast wilde ik iets kleurrijks en ging ik daarom voor bietjes. We hadden al besloten geen saaie tomaat, komkommer en sla te gebruiken. Nee, die basic ingrediënten zouden niet op onze creatie komen. Vervolgens wilde ik bacon, because I love my bacon! Daarnaast ben ik dol op cheeseburgers en bij de Jumbo Foodmarkt verkopen ze goede kwaliteit cheddar cheese. Niet van die goedkope plastic plakken (die zomers ook erg lekker op de barbecue kunnen zijn). Marcel besloot nog dat hij augurken wilde en om het helemaal af te maken een spicy mayonaise, die hij zelf zou maken.

    Terwijl we samen (ja, voor de verandering samen) de burger in de keuken aan het samenstellen waren, ontstond langzaam de Everything Burger. Een burger die van alle walletjes thuis is!

    FAQ

    Kan ik de burger plantaardig maken?
    Absoluut! Als ik hem nu zou eten zou ik de vleesburger ook vervangen door een plantaardige variant en zou ik zelfs de bacon gewoon helemaal weg laten.
    Wil je de burger helemaal plantaardig maken vervang dan de mayonaise en de kaas voor een vegan variant.

    Wat is een shiitake duxelle?
    Een shiitake duxelle is een fijngehakte en gebakken mix van shiitakepaddenstoelen en ui. Het voegt een diepe, umami-smaak toe aan de burger.

    Welke soorten kaas kan ik gebruiken in plaats van cheddar?
    Kun je geen goede cheddar vinden? Dan zou ik zelf deze vervangen door een oude kaas, maar ook gouda of mozzarella is een optie.

    Kan ik de Everything Burger voorbereiden voor een feestje?
    Ja, je kunt de ingrediënten van tevoren voorbereiden en de burgers op het laatste moment samenstellen en bakken. Zorg ervoor dat de burgers warm zijn voordat je ze serveert.

    Steps

    1
    Done

    Shiitake duxelle

    Pel en snipper de ui. | Maak de shiitake schoon en snijd klein.

    Verwarm 10 gram boter in de pan en bak de ui en shiitaki voor 8-10 minuten tot ze beginnen te glanzen. | Haal de ui en shiitaki uit de pan en pureer/blender deze tot een gladde duxelle.

    2
    Done

    Spicy Mayonaise

    In een kom meng de mayonaise, chili poeder, sriracha, citroensap, uienpoeder en 1/4 theelepel zout en peper samen.

    3
    Done

    Bacon

    Verwarm een droge koekenpan. | Bak de bacon krokant in de pan. Let op dat het niet verbrand. | Haal de bacon uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.

    4
    Done

    Bieten

    Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes.

    5
    Done

    Burger

    Zet een grillpan op het fornuis en laat deze warm worden (afhankelijk van je pan voeg wel of geen boter toe, dit weet jezelf beter). | Grill de hamburgers in de pan voor 3-4 aan elke zijde. Tot hij gebakken is zoals jij hem wilt. | Leg de laatste minuut de cheddar op de burger, zorg dat deze lekker smelt over de burger.

    6
    Done

    Hamburger Broodjes

    Snij de hamburger broodjes door midden en grill in dezelfde pan als de burgers de broodjes 1 minuut aan de binnenkant.

    7
    Done

    Everything Burger

    Stel de Everything Burger samen zoals jij dat wilt, volgorde mag je geheel zelf bepalen. |
    Mijn voorkeur: broodjes, 1 eetlepel mayonaise, burger met kaas, 1 eetlepel shiitake, 2 plakjes bietjes, 1 bacon, 2 plakjes augurk, broodje!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Portobello Fajitas - Kidshoekje.nl
    previous
    Portobello Fajitas
    Teriyaki Noedels - Kidshoekje.nl
    next
    Teriyaki Noedels

    Add Your Comment