Geglaceerde worteltjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram wortels
klontje (10 gram) boter
1 eetlepel maple syrup
snufje zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Geglaceerde worteltjes

Bij het hoofdgerecht van het kerstdiner worden vaak heerlijke bijgerechten geserveerd. Van aardappels tot saus en natuurlijk groente. Voor de Christmas bowl (waarvan het recept echt volgende week verschijnt), maakte ik geglaceerde worteltjes met maple syrup. Wortels die je eerst kookt en dan roerbakt in maple syrup. Nu hoor ik een aantal van jullie denken: Wortels zijn al heerlijk zoet van zichzelf. Klopt, ik hou ook van een heerlijk worteltje rauw puur natuur. Maar deze wortels gebakken in ahorn siroop zijn net dat beetje extra wat hoort bij de kerstdagen.

Voor de Christmas bowl had ik de wortels in plakjes gesneden, maar je kunt dit recept ook prima met kleine of grote wortels maken.

Wat is jouw favoriete groente bijgerecht tijdens het kerstdiner?

 

Bekijk ook eens de volgende bijgerechten:

Steps

1
Done

Maak de wortels schoon en snij in plakjes. | Doe de wortels in een pan met water. | Breng de pan met water aan de kook en kook de wortels 10 minuten. | Giet de wortels af.

2
Done

Smelt de boter in een koekenpan. | Als de boter bruin begint te worden voeg de wortels toe. Hussel door de boter. | Voeg de maple syrup en snufje zout toe en roer door elkaar. | Roerbak de wortels nog 5 minuten. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Dikke Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Dikke Chocolate Chip Koekjes
Christmas Bowl - Kidshoekje.nl
next
Christmas Dinner Bowl

Add Your Comment