500 gram wortels | |
klontje (10 gram) boter | |
1 eetlepel maple syrup | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bij het hoofdgerecht van het kerstdiner worden vaak heerlijke bijgerechten geserveerd. Van aardappels tot saus en natuurlijk groente. Voor de Christmas bowl (waarvan het recept echt volgende week verschijnt), maakte ik geglaceerde worteltjes met maple syrup. Wortels die je eerst kookt en dan roerbakt in maple syrup. Nu hoor ik een aantal van jullie denken: Wortels zijn al heerlijk zoet van zichzelf. Klopt, ik hou ook van een heerlijk worteltje rauw puur natuur. Maar deze wortels gebakken in ahorn siroop zijn net dat beetje extra wat hoort bij de kerstdagen.
Voor de Christmas bowl had ik de wortels in plakjes gesneden, maar je kunt dit recept ook prima met kleine of grote wortels maken.
Wat is jouw favoriete groente bijgerecht tijdens het kerstdiner?
Bekijk ook eens de volgende bijgerechten:
1
Done
|
Maak de wortels schoon en snij in plakjes. | Doe de wortels in een pan met water. | Breng de pan met water aan de kook en kook de wortels 10 minuten. | Giet de wortels af. |
2
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan. | Als de boter bruin begint te worden voeg de wortels toe. Hussel door de boter. | Voeg de maple syrup en snufje zout toe en roer door elkaar. | Roerbak de wortels nog 5 minuten. | Serveer direct! |