230 gram ongezouten boter | |
300 gram lichte basterd suiker | |
2 ei | |
1 theelepel vanille extract | |
400 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
200 gram Frambozen Witte Chocolade (Tony's Chocolonely | |
100 gram Witte Chocolade | |
40 gram Suikerhartjes strooisel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinds ik werkzaam ben bij BrownieTime, een bedrijf dat de lekkerste brownies en blondies per post verzend, is mijn zoon verzot op Blondies. Elke keer als ik moet werken snuffelt hij wel in mijn tas of ik niet toevallig nog wat heb meegenomen. Hij is dol op BrownieTime Blondies. Voor de kerstdiners had ik zelf de nodige blondies en brownies gebakken voor het kerstdessert in diverse smaken. En beide kids staan dan direct voor mijn neus om mee te bakken of gewoon te ‘proeven’. Ook de rest van mijn vrienden weten van mijn nieuwe bakkunsten af en dus bakte ik deze Framboos voor de babyshower van een van mijn vriendinnen. Ik maakte ze met roze hartjes en dus vond ik het een perfect recept voor Valentijnsdag, want wie Heart nou niet Blondies met Framboos!
Chocolade: Ik heb de Tony’s Chocolonely Wit framboos knettersuiker. Uiteraard kun ook een andere witte chocolade met framboos of zelfs aardbeien gebruiken.
Suikerhartjes Strooisel: De suikerhartjes heb ik van Dr. Oetker, te vinden bij de bakspullen in de supermarkt. Uiteraard zijn andere strooisels ook mogelijk, al kan het wel zijn dat andere kunnen smelten in de oven.
Bakvorm: Ik heb het recept verdubbeld en bak hem dan in een rechthoekje bakvorm 25 x 37 (zoals IKEA VARDAGEN bakvorm).
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een vierkante bakvorm in met bakspray en doe er eventueel wat bakpapier op. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een magnetron bestendige kom voor 40 seconde op 600 watt. | Doe de boter in een grote kom met de suiker. Mix het goed door. | Voeg het ei en de vanille toe en mix alles goed door. |
3
Done
|
In een twee de kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot een goed gemengd deeg vormt. | |
4
Done
|
Hak de witte chocolade en de framboos chocolade klein. | Doe alle witte chocolade en de helft van de framboos chocolade bij het deeg en vouw deze met een spatel door het beslag. | Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel dezen egaal over de bakvorm. | |
5
Done
|
Duw de achter gehouden frambozen chocolade in het beslag. | Verdeel de hartjes strooisel over het beslag. | Zet de blondies voor 20-25 minuten in de oven. De blondies zijn klaar als de randen goudbruin zijn en het midden niet meer vloeibaar is. | Laat de brownies compleet afkoelen. |