Directions
Indiase Butter Chicken
Ik ben dol op de Aziatische keuken, elk land heeft weer een compleet andere star-dish waar ik helemaal blij van wordt. Vandaag op het menu de Indiase keuken en een favoriet van mijn man is Indiase Butter Chicken. (Mijn eigen is trouwens tandori kip!)
In Amsterdam is mijn favoriete plek om Indiaans te eten Ghandi. Een absolute hidden-gem. Hij zit namelijk aan een van de drukste straten van Amsterdam, het Damrak. Je zou zo langs het restaurant lopen als je niet wist waar het zat. Hoe weet je dat het een echt goed Indisch restaurant is? De tourbussen met Indiërs worden juist naar dit restaurant gebracht om te eten.
Marcel is dol op butter chicken en ik besloot mij te verdiepen in het gerecht en zelf een recept te maken. Waarbij proeven het aller belangrijkste is voor de saus. Genoeg kruiden, juiste balans passata bekend proeven, proeven, proeven.
Bij de butter chicken serveerde ik rijst, naam, raika en een heerlijk frisse mango komkommer salade (zie recept hieronder). Kun je geen raika vinden kun je ook gewoon yoghurt erbij serveren.
Kidsproof
Een van de kruiden die gebruikt wordt in dit gerecht is chili poeder. Voor een kidsproof variant vervang ik deze met een milde paprika poeder.
Erbij: Mango Komkommer Salade
Ingrediënten: 1 Mango | 1/2 Komkommer | 1 Limoen
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. | Was de komkommer en snij de halve komkommer in blokjes | Meng de mango en komkommer in een bakje en druip het sap van de limoen er overheen.
*Recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (18-05-2018)
Steps
1
Done
|
Kip Marinade (minimaal 1 uur van te voren)Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook fijn.| Doe alle marinade ingrediënten (behalve de kip) in een blender of keukenmachine en pureer tot een romige saus.| Doe de marinade in een grote kom of afsluitbare bak. |
2
Done
|
Snij de kip in blokjes. | Meng de kip met de marinade in een kom. | Bedek de kom met folie. | Zet de kip in de koelkast voor minimaal 1 uur. | |
3
Done
|
CurryVerhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. | Haal de kip uit de marinade met een tang en bak de kip in de pan voor 5 minuten.| |
4
Done
|
Voeg de tomaten passata, suiker en zout toe aan de kip. | Zet het vuur lager en laat de butter chicken 20 minuten pruttelen in de pan. Roer geregeld. | Roer de kookroom door de curry en haal de pan van het fornuis. |
5
Done
|
Serveer de butter chicken met rijst, naan en eventueel andere gerechten. |