1 kilo aardappels | |
1 courgette | |
200 gram cherrytomaten | |
1 paprika | |
2 bolletjes mozzarella | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
1 etlp balsamico azijn | |
1 tlp Italiaanse kruidenmix | |
2 takjes rozemarijn (vers) | |
100 gram geraspte kaas | |
200 gram (1 pak) vegetarische balletjes | |
olijfolie | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarische Traybake 4
Maak van een Italiaans AVG’tje een bakplaat recept en je hebt Italiaanse kaas met groente bakplaat zo uit de oven op tafel.
Een bakplaat is een ideale maaltijd voor drukke ouders. Je hebt weinig afwas en hoeft niet continu bij het fornuis te staan. Ik ben er echt dol op en ben steeds weer op zoek naar nieuwe recepten. Vooral nu ik voor 2021 heb besloten nog minder vlees te gaan eten. Het is zelfs zo dat ik voor januari heb voorgenomen helemaal geen vlees te eten. Waarom? Om mezelf uit te dagen in het bedenken van Vegetarische recepten. Ga ik helemaal vegetarisch? Ik denk het niet, maar ik wil wel nog meer mijn best doen om alternatieve recepten te vinden.
Deze vegetarische Italiaanse bakplaat bestaat uit naast heel veel groente en kaas. Ook uit vegetarische balletjes. Zelf ga ik altijd voor de balletjes van Garden Gourmet, die vind ik zelf heel lekker. Je kunt ook kiezen om falafel te kiezen of iets anders wat voor jouw voor de hand ligt. Kidshoekje recepten draaien immers om jouw inspiratie te bieden.
Maak je dit of een van de andere kidshoekje recepten? Deel het vooral op social media en tag @kidshoekje. Zie ik het voorbij komen dan deel ik het uiteraard! Voor vragen over dit of andere recepten kun je ook altijd een reactie hieronder laten of mij via de socials een DM sturen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de aardappels en snij in partjes | Was de courgette en snij in plakjes en halveer deze. | Was de tomaten en halveer. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in stukken. | Snij de mozzarella in blokjes. | Halveer de vegetarische balletjes. |
3
Done
|
Doe de aardappels op de bakplaat met 2 etlp olie, de knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en rasp de naaden van de rozemarijn los. | Hussel alles door elkaar en zet de aardappels 10 minuten in de oven. | |
4
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomaten en balsamico eroverheen. Serveer direct! |