Directions
Knoflook Parmezaan Tagliatelle met Vegetarische Krokante Kip
Al een tijdje ben ik een beetje klaar met de standaard pastagerechten — vooral spaghetti bolognese. Begrijp me niet verkeerd, het is makkelijk en snel, maar ik was écht toe aan iets nieuws. Dus ging ik op zoek naar makkelijke én snelle pasta’s die net zo goed in mijn vaste roulering passen. En dit recept voor knoflook parmezaan tagliatelle met vegetarische krokante kip is er zeker eentje die blijft!
Thuis heb ik een kleine, kritische pasta-eter die niet zo van ‘saus uit een potje’ houdt. Behalve dan de verse mascarpone pastasaus van AH — die gaat er nog nét in. Maar het liefst heeft ze dat ik Boursin pastasaus uit de oven maak (ook zo’n recept dat inmiddels regelmatig op tafel staat).
Omdat we hier fan zijn van witte pastasauzen, besloot ik om een Alfredo-achtige saus te maken. En omdat ik toch iets van eiwitten (ja ja, “proteïne”) wilde toevoegen, koos ik voor vegetarische krokante kip. Garnalen waren mijn eerste keuze geweest, maar ja… ik ben hier de enige die die lust
Ik gebruikte de Vales crunchy tenders (niet gesponsord). Iedereen kreeg er twee of drie en het was écht een topcombinatie met de romige pasta. Zelf deed ik er nog wat chiliflakes overheen voor wat pit. Zelfs mijn moeilijke eter aan tafel had geen klachten en… wilde zelfs dat ik er een filmpje van maakte! 🙌
En het mooiste? Je hebt dit gerecht in 15 tot 20 minuten op tafel, zeker als je verse pasta gebruikt. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Snel, lekker én kidsproof!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik dit recept ook met gewone kip maken?
Absoluut gebruik mijn recept voor krokante cheese onion kip bijvoorbeeld om zelf krokante kip te maken. Of koop kant-en-klare krokante kip schnitzels. Het kan hierdoor wel langer duren, want de vega kip duurt maart 6 minuten om te bakken.
Wat is een goede plantaardige kipvervanger?
Voor dit recept gebruikte ik de crunchy tenders van Vales maar ik vindt ook de krokante kip van Lidl erg lekker.
Kan ik dit gerecht ook zonder kaas maken?
Het zal vast wel kunnen, alleen is dit wel echt een kaas-pastasaus. Wil je een plantaardige saus maken, dan kun je plantaardige Parmezaan of andere kaas die goed smelt proberen. Zelf heb ik wel plantaardige slagroom gebruikt voor dit recept.
Kan ik gewone pasta gebruiken in plaats van tagliatelle?
Zeker! Spaghetti, penne of fettuccine werken ook prima. Wat je in huis hebt of zelf lekker vindt! Wil je dat het recept lekker snel klaar is ga dan voor een verse pasta, die de meeste supermarkten wel verkopen.
Steps
1
Done
|
Bereid de vegetarische krokante kip in de oven of airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking. |
2
Done
|
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking tot deze al dente is (beetgaar). Giet af en zet opzij. |
3
Done
|
Pel en hak de knoflook fijn. | In een hapjespan smelt een klont boter en fruit de knoflook met 1/2 theelepel peper en 1/4 theelepel zout 1 minuut. | Voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe aan dezelfde pan en roer tot er een gladde saus ontstaat. |
4
Done
|
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en schep om tot alles goed bedekt is. Proef of je eventueel nog wat zout of peper wilt toevoegen. | Serveer de pasta op de borden. |
5
Done
|
Snijd de kip in plakjes en leg deze bovenop de pasta. | Giet eventueel extra saus erover voor extra smaak. |