3 tenen knoflook | |
1 maggiblokje | |
3 eetlepels sojasaus | |
2 eetlepels rijstazijn | |
2 eetlepels honing | |
1/2 theelepel sesamolie | |
1/4 theelepel paprikapoeder | |
1 eetlepel maïzena | |
2 theelepels mirin rijstwijn | |
olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Waar wij vroeger bijna elke week wel roerbak aten en dus altijd woksaus in huis hadden. Is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Het komt daardoor wel eens voor dat ik besluit een roerbak gerecht te maken en dan net voor ik ga koken er achter kom: GEEN WOKSAUS. Waar die kant-en-klaar woksaus flesjes super handig zijn en veelal ook lekker. Zijn heel veel wok sauzen helemaal niet zo moeilijk om te maken. De laatste keer besloot ik zelf eens knoflook woksaus te maken. Een saus die, als we ooit eens bij een wok restaurant eten, vaak mijn standaard saus is. De saus is gemaakt met ingrediënten die ik veelal in huis heb (omdat ik veel kook).
Nu ben ik benieuwd wat is jouw go-to woksaus? En waar zijn je kinderen dol op? Laat het weten in een reactie hieronder.
Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!
1
Done
|
In een kom meng de sojasaus, rijstazijn, honing, sesamolie, paprikapoeder, rijstwijn en 120 ml water. Roer alles goed door elkaar. | Roer de maïzena door de saus heen tot deze is opgelost. | |
2
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan en zet het fornuis op medium. | Fruit de knoflook 1 minuut in de pan. | Verkruimel het maggiblokje over de knoflook en schenk de saus erbij. | Roer alles goed door elkaar en breng langzaam de saus aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen, terwijl je regelmatig in de pan roert. De saus is klaar als deze iets dikker is geworden. | |
3
Done
|
Gebruik de saus direct in een roerbak gerecht of laat het compleet afkoelen voor je het in een luchtdichte pot in de koelkast bewaard. |