Sint Maarten Snoep Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

230 gram ongezouten boter (kamer temperatuur)
200 gram (lichte) basterd suiker
200 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
400 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2 theelepels maïzena
200 gram chocolade repen (mars, snickers, rolo, kitkat, twix)
M&Ms of Smarties (Optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Sint Maarten Snoep Koekjes

Woon je in Noord Holland en heb je kinderen, dan heb je ongetwijfeld gisteren Sint Maarten gelopen. Wij wonen in Amsterdam en hebben gisteren er weer een leuke snoeprijke avond van gemaakt. Na een jaar geen sint-maarten, vanwege een pandemie, was dit het eerste jaar dat Parker echt bewust ook 11 november mee loopt. Beide kids hebben genoten en het was gelukkig droog. Eenmaal thuis ging de buit op tafel, iedereen één snoepje en hup alles in een bak.

11 november betekend een berg met snoep, waar de kids na twee dagen niet eens meer naar om kijken. Chocolade repen waren altijd mijn favoriet en heb je nou ook bergen met chocolade, dan heb ik nu het recept voor jouw: SINT Maarten Snoep Koekjes!

Hak wat chocolade reepjes klein en vouw ze door het koekjes beslag. Zelf kies ik wel altijd chocolade repen die qua smaak wel samen werken. Repen als Bounty, Lion en Milkey Way laat ik achter wegen. Vind je die wel super lekker, vooral gebruiken natuurlijk. M&M’s en Smarties zorgen voor een extra leuk kleur effect.

De koekjes werken natuurlijk ook voor Halloween snoepgoed ;).

 


Heb jij het GRATIS Feestdagen Koekjes Ebook al gedownload? Hierin staan o.a. Sinterklaas koekjes. Klik hier om het ebook nu te downloaden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de boter met de suikers tot deze goed gemengd is. | Voeg de eieren en vanille toe en mix alles goed door.

3
Done

In een tweede kom zeef de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix alles tot goed gemengd deeg.

4
Done

Hak de chocolade repen in kleine stukjes. Hou van elke reep één of twee stukjes apart. | Voeg de rest van de gehakte chocolade repen toe aan het deeg en kneed deze met je handen er doorheen. Of gebruik een spatel om ze erdoor te vouwen. |

5
Done

Rol ballen van het deeg, iets kleiner dan een golfbal. Leg de deegballen op de bakplaat en hou voldoende ruimte tussen de koekjes. Deze zullen inzakken namelijk. | Bak de koekjes in de oven voor 10-12 minuten, tot de randen goudbruin zijn.

6
Done

Haal de koekjes uit de oven en verdeel de achter gelaten chocolade stukjes en eventueel ook M&Ms of Smarties over de koekjes. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Knoflook woksaus - Kidshoekje.nl
previous
Knoflook Woksaus
Broccoli Kaassoep - Kidshoekje.nl
next
Broccoli Kaassoep

Add Your Comment