Kokos Groene Curry met Kokosrijst

0 0
Kokos Groene Curry met Kokosrijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Kokosrijst
400 ml kokosmelk
400 ml water
200 gram rijst
1/4 theelepel zout
Kokos Groene Curry
1 rode ui
2 tenen knoflook
70 gram groene curry (naar keuze)
2 theelepels kurkuma
3 paprika's
300 gram kipfilet
400 ml kokosmelk
1 limoen
1 eetlepel suiker
1 eetlepel maïzena
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokos Groene Curry met Kokosrijst

Curry ik ben er dol op, maar sinds wij kinderen hebben eet ik het veelte weinig. Curry staat natuurlijk bekend als een pittig gerecht. Hoe pittig? Ja dat bepaal jezelf. Ik besloot daarom een niet zo pittig curry gerecht te maken in de hoop dat mijn kids het ook zouden eten. Ik maakte kokos groene curry met kokosrijst. Een groene curry met kip waarbij de kokos de pit lekker kalmeert.

Nou denk je kokoscurry en kokosrijst, beetje veel kokos niet? Absoluut niet het overheerst niet, het complimenteer juist elkaar door het kleine pitje van de curry.

Wat vonden de Kids?

Ja misschien niet het beste idee om het gerecht te maken terwijl hij niet lekker was. Hij wou het niet eens proberen. Nou één hapje maar deze werd al afgekeurd voor het in zijn mond zat. Het enige wat hij wel wou was de kokosrijst, maar dit is altijd een succes. Uiteindelijk heb ik hem de kokosrijst met wat rauwkost gegeven. Maar zoals ik al zie, hij was niet zo lekker. En Parker? Zij is pas 1, dus zij kreeg een ander hapje, maar wel met kokosrijst.

Vegetarisch

Liever dit gerecht vegetarisch eten? Vervang de kipfilet door vegetarische kip stukjes of vervang ze door kikkererwten.


Recepthoekje 13-11-2019

Steps

1
Done

Kokosrijst

Doe de rijst, water en kokosmelk in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zorg ervoor dat je wel regelmatig roert zodat de bodem niet aankoekt. | Draai het vuur naar medium-laag en laat de rijst 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot het vocht compleet is opgenomen. | Haal de pan van het fornuis

2
Done

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. | Schil en rasp de gember.| Was en verwijder de steel en zaadlijst van de paprika’s en snij ze in reepjes. | Snij de kip in blokjes.

3
Done

Verwarm 2 eetlepels olie in een wokpan. | Fruit de ui 3 minuten tot deze glazig wordt. | Voeg de gember en knoflook toe en bak deze kort mee. | Zet het vuur laag en voeg de kurkuma en groene curry toe. Roer dit 3 minuten in de pan tot het gaat geuren.

4
Done

Zet het vuur weer iets hoger en voeg nog 1 eetlepel olie toe.| Voeg de kip en paprika toe aan de pan en bak deze 6 minuten tot de kip goudbruin rond om is. | Voeg de kokosmelk, sap van de limoen en suiker toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. |

5
Done

Neem 4 etlp van de currysaus uit de pan en roer deze in een bakje met de maïzena tot een gladde saus. | Voeg de maïzena toe aan de curry en roer alles goed door nog 1 minuut. De saus moet nu wat dikker zijn. | Serveer de curry met de kokosrijst!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Perzik Kersen Cobbler - Kidshoekje.nl
previous
Perzik Kersen Cobbler
Sinasappel Koolsla Recept - Kidshoekje.nl
next
Sinaasappel Koolsla

Add Your Comment