Kokosrijst met Mango Salsa en Kip

0 5

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Kokosrijst
400 ml kokosmelk
400 ml water
200 gram rijst (basmati of jasmijn)
Gegrilde Kip
2-4 stuks kipfilet
1 limoen
2 tenen knoflook
mango salsa
2 mango
2 avocado
1 pol (295 gr) gegrilde paprika
150 gram cherry tomaten
1 limoen
In huis
zout en peper
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokosrijst met Mango Salsa en Kip

Waar mijn creativiteit voor do-it-yourself projecten is tijdens mijn zwangerschap gestegen. Mijn creativiteit als het gaat om koken echter, lijkt ver te zoeken. Nou helpt, dat ik niet lang mag staan en dus niet uitgebreid mag koken ook niet echt. Maar zelfs het bedenken van de doordeweekse maaltijden voor mijn gezin is niet bestaand. Ik weet dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap hier ook al last van had. Het warme weer van de afgelopen tijd is ook iets waar mijn creative kookbrein niets mee aan weet en dus ga ik online op zoek (Pinterest) naar wat inspiratie. Ik stuiten op het idee van gegrilde zalm met een avocado mango salsa. Helaas ben ik de enige die van zalm bij mij thuis houdt, dus besloot ik er een gegrilde kipfilet van te maken. Er bij maakte ik een kokosrijst en juist die aanvulling was een groot succes bij onze kleine rijst.

Kokosrijst is bijna een dessertachtige rijst. Zoet en plakkerig en in combinatie met de mango salsa bijna een echt dessert. Daarmee ook meteen een absolute winner bij kinderen. In elk geval bij onze kleine chef!

Het onderstaande recept is voor kokosrijst met mango salsa en kip. Echter kun je de kokosrijst dus ook heel goed apart maken voor bij een ander heerlijk recept.

Steps

1
Done

GEGRILDE KIP

Snij de kip in mooie platte stukken, niet al te dik. | Marinade: Meng in een kom 2 etlp olijfolie, limoenrasp van 1 limoen, limoensap van 1 limoen, fijn gehakte knoflooktenen en wat zout en peper. |Marineer de kip in de marinade voor minimaal 30 minuten. | Verhit een grillpan of je barbecue. Grill de kip 8-10 minuten rondom tot gaar.

2
Done

KOKOSRIJST

Terwijl de kip aan het marineren is kook de rijst. | Breng het water, de kokosmelk, rijst en een snufje rijst aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat de rijst pruttelen tot al het vocht is geabsorbeerd. Ongeveer 20 minuten. | Roer met een vork door de rijst en laat het nog 5 minuten staan.

3
Done

MANGO SALSA

Was de tomaten en snij ze in vieren. | Schil de mango en avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. | Snij de gegrilde paprika in blokjes. | Meng de groenten met het sap van 1 limoen en 1 etlp olijfolie door elkaar.

Serveer de kokosrijst met de gegrilde kip en mango salsa.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Appeltaart koekjes - Babies Kitchen kinderrecept
previous
Appeltaart Koekjes
Monster Lolly Koekjes - Babies Kitchen Halloween traktatie
next
Monster Lolly Koekjes

Add Your Comment