Kokosrijst |
|
400 ml kokosmelk | |
400 ml water | |
200 gram rijst (basmati of jasmijn) | |
Gegrilde Kip |
|
2-4 stuks kipfilet | |
1 limoen | |
2 tenen knoflook | |
mango salsa |
|
2 mango | |
2 avocado | |
1 pol (295 gr) gegrilde paprika | |
150 gram cherry tomaten | |
1 limoen | |
In huis |
|
zout en peper | |
olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Waar mijn creativiteit voor do-it-yourself projecten is tijdens mijn zwangerschap gestegen. Mijn creativiteit als het gaat om koken echter, lijkt ver te zoeken. Nou helpt, dat ik niet lang mag staan en dus niet uitgebreid mag koken ook niet echt. Maar zelfs het bedenken van de doordeweekse maaltijden voor mijn gezin is niet bestaand. Ik weet dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap hier ook al last van had. Het warme weer van de afgelopen tijd is ook iets waar mijn creative kookbrein niets mee aan weet en dus ga ik online op zoek (Pinterest) naar wat inspiratie. Ik stuiten op het idee van gegrilde zalm met een avocado mango salsa. Helaas ben ik de enige die van zalm bij mij thuis houdt, dus besloot ik er een gegrilde kipfilet van te maken. Er bij maakte ik een kokosrijst en juist die aanvulling was een groot succes bij onze kleine rijst.
Kokosrijst is bijna een dessertachtige rijst. Zoet en plakkerig en in combinatie met de mango salsa bijna een echt dessert. Daarmee ook meteen een absolute winner bij kinderen. In elk geval bij onze kleine chef!
Het onderstaande recept is voor kokosrijst met mango salsa en kip. Echter kun je de kokosrijst dus ook heel goed apart maken voor bij een ander heerlijk recept.
1
Done
|
GEGRILDE KIPSnij de kip in mooie platte stukken, niet al te dik. | Marinade: Meng in een kom 2 etlp olijfolie, limoenrasp van 1 limoen, limoensap van 1 limoen, fijn gehakte knoflooktenen en wat zout en peper. |Marineer de kip in de marinade voor minimaal 30 minuten. | Verhit een grillpan of je barbecue. Grill de kip 8-10 minuten rondom tot gaar. |
2
Done
|
KOKOSRIJSTTerwijl de kip aan het marineren is kook de rijst. | Breng het water, de kokosmelk, rijst en een snufje rijst aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat de rijst pruttelen tot al het vocht is geabsorbeerd. Ongeveer 20 minuten. | Roer met een vork door de rijst en laat het nog 5 minuten staan. |
3
Done
|
MANGO SALSAWas de tomaten en snij ze in vieren. | Schil de mango en avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. | Snij de gegrilde paprika in blokjes. | Meng de groenten met het sap van 1 limoen en 1 etlp olijfolie door elkaar. Serveer de kokosrijst met de gegrilde kip en mango salsa. |