Directions
Lasagne Pasta Pesto
Voor Sunday Dinner had ik een vegetarische lasagne gemaakt uit het Jamie Oliver kookboek ’30 Minutes’. Omdat ik niet altijd recepten 100% volg en vaak mijn eigen draai er aan geef, komt het wel eens voor dat ik ingrediënten overhoudt. Na de Sunday Dinner had ik best nog wat verse lasagne vellen over en in plaats van weer een lasagne uit de oven te maken, besloot ik te gaan voor een deconstructed vegetarische lasagne pasta pesto.
Lasagne vellen zijn gewoon pasta, je kunt er dus allerlei gerechten mee maken en allerlei sauzen aan toevoegen. Inmiddels is dit lasagne pasta gerecht, wat dus geen echte lasagne is, een vast recept wat ik regelmatig maak. Ja ik kan natuurlijk de saus maken en dan een andere pasta gebruiken. Maar het leuke van de verse lasagne vellen is, dat je ze kan knippen in de vorm die jij wilt. Iets wat vooral mijn kinderen natuurlijk heel leuk vinden.
Het is het perfecte gerecht om je kinderen mee te laten helpen met koken en enthousiast te maken over het avondeten. Iets wat we als ouders altijd wel willen. Het gerecht is snel en makkelijk binnen 20 minuten te maken en daarom perfect voor de doordeweekse maaltijd!
Ingrediënten toegelicht
Verse lasagne – Gebruik verse lasagne vellen niet gedroogde. De verse zijn sneller klaar en kun je makkelijk snijden of knippen. Ze liggen vaak in de koeling bij andere verse pasta in de supermarkt.
Pesto – Ga je voor makkelijk of lekker vers. Dat is helemaal aan jouw! Soms heb ik zin in een verse pesto en andere keer ga ik voor snel een potje uit de kast.
Sperziebonen – Ik gebruik graag diepvries sperziebonen omdat deze sneller klaar zijn en ook goedkoper vaak. Je kunt ook verse gebruiken, deze moet je wel iets langer koken.
(Recepthoekje 07-08-2014)
Steps
1
Done
|
Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. | Snijd de verse lasagne vellen in repen. | Pel en snipper de ui. | Was en halveer de tomaten. | Pel de knoflook en hak fijn. Of gebruik een knoflookpers. | Was de spinazie. | |
2
Done
|
Doe de sperziebonen in een pannetje met water en breng het aan de kook.| Zet het vuur iets lager en laat het nog 5 min staan.| Giet de sperziebonen af. |
3
Done
|
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. | Voeg de lasagne vellen toe en kook ze voor 5-7 minuten (al dente), controller ook de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd. | Bewaar 100 ml kookvocht en giet de rest van de lasagne af. |
4
Done
|
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan. | Fruit de ui 4 minuten tot ze glazig worden. | Roer de knoflook door de ui en bak 2 minuten mee. | Voeg de sperziebonen en de spinazie toe. Je kunt de spinazie ook in delen toevoegen afhankelijk van de grote van je pan. | Als de spinazie is geslonken voeg de tomaten toe en bak deze nog 4 minuten mee. |
5
Done
|
Voeg de lasagne en de pesto met 50 ml kookvocht toe aan de groente. Roer alles goed door. | Voeg indien nodig nog meer kookvocht toe om de saus dunner te maken.| Serveer met wat Parmezaanse kaas er overheen. |