Bananenbrood Donuts uit de Oven

0 0
Bananenbrood Donuts uit de Oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram + extra ongezouten boter
130 gram suiker
3 bananen (rijp)
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
60 ml (plantaardige) melk
extra
bruine suiker glazuur

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bananenbrood Donuts uit de Oven

Heb je bruine bananen liggen, maak dan geen bananenbrood! ‘Wendy wat zeg je nu!’. Inderdaad maak geen gewone bananenbrood, maar maak bananenbrood donuts uit de oven met een heerlijke bruine suiker glazuur.

De afgelopen periode ben ik in een soort bananenbrood fase van mijn keukenleven. Beginnen de bananen iets te rijp en bruin te worden, dan ben ik ze nog net niet voor de rest van het gezin aan het verstoppen. Ik vind mijn basisrecept voor bananenbrood namelijk zo lekker en gelukkig ik niet alleen.

Aan het opruimen in de keuken zag ik op eens mijn donut bakblik. Het recept voor donuts uit de oven is een van de meest bezochte recepten op de site. Tijd voor een nieuw donut recept en wel in combinatie met mijn bananenbrood recept! Zou het werken? Reken maak. Het enige wat altijd even zoeken is: hoe lang moet het in de oven. Doe je het namelijk te lang, dan wordt je donut droog en dat willen we niet!

Bij een donut hoort glazuur en voor deze donut was ik aan het twijfelen tussen een maple glaze of een bruine suiker glazuur. Ik ging uiteindelijk voor de laatste, kortweg omdat mijn maple syrup op was! Lekker? Absoluut en heb je nou wat noten als pecannoten of walnoten liggen dan kun je die ook nog eens lekker op de glazuur verkruimelen.

 

Klik hier voor het Bruine Suiker Glazuur recept

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de donut bakvorm in met boter.

2
Done

Pel de bananen en prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. |

3
Done

Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille door elkaar.

4
Done

Zeef in een tweede kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Roer de droge ingrediënten goed door elkaar. | Voeg vervolgens afwisselend de bloem en de melk toe aan het bananenbeslag. | Schenk het beslag in een ingevette donut bakblik.

5
Done

Zet de donuts in de oven voor 15-18 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn. Controleer eventueel met een sate prikker of het midden gaar is. | Laat de donuts 10 minuten afkoelen in het blik en vervolgens in een rooster. | Laat ze compleet afkoelen voor je er glazuur op doet.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bruine Suiker Glazuur - Kidshoekje.nl
previous
Bruine Suiker Glazuur
Vegetarische Lasagne Pasta Pesto - Kidshoekje.nl
next
Lasagne Pasta Pesto

Add Your Comment