Crunch Koekjes

0 0
Crunch Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
100 gram lichte basterd suiker
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel maïzena
1/4 theelepel zout
2 repen Crunch Wit
20 gram + extra witte chocolade druppels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Crunch Koekjes

Mijn zoon Logan houdt niet van melk of pure chocolade, dus wilde ik voor hem een chocoladekoekje maken waar niet alleen witte chocolade in zat, maar ook wat extra’s. In de supermarkt zocht ik naar ingrediënten om de chocoladekoekjes extra lekker te maken en kwam ik op de Crunch-reep. Tijd voor Crunch koekjes!

Crunch is een witte of melk chocoladereep met gepofte rijst. Zelf vind ik witte chocolade vaak te zoet, maar door de gepofte rijst vind ik de witte Crunch-reep erg lekker om af en toe van te genieten. Het werd tijd om deze lekkere reep eens te gebruiken om chocoladekoekjes te maken die mijn zoon ook lekker zou vinden. Naast de Crunch-reep gebruikte ik ook gewone witte chocolade. Voor het uiterlijk heb ik gekozen voor witte chocoladedruppels (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Jumbo), maar je kunt ook heel goed een witte chocoladereep in stukken hakken.

De koekjes zijn, zoals je van witte chocolade zou verwachten, erg zoet, maar niet te zoet om ze niet te proberen!

Nu is de vraag aan jullie: Welke chocolade reep of andere ingrediënt moet ik voor mijn volgende koekjes gebruiken? Laat het weten in een reactie hieronder.

 


Bekijk ook eens: 

Steps

1
Done

Ik een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix door elkaar tot een zangerige substantie ontsaat. | Voeg het ei en de vanille extract toe en mix het erdoorheen.

2
Done

In een kom zeef de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. Roer dit goed door elkaar. | Voeg de bloem toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. |

3
Done

Hak de Crunch reep in stukken, behalve de letters in het midden van de reep. Breek de letters op per letter.Hou deze apart. | Vouw de overige stukken crunch door het deeg samen met de witte chocolade druppels. |

4
Done

Neem een stuk huishoudfolie en wikkel het deeg hierin tot een worst. | Leg het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

5
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

6
Done

Rol van het koekjesdeeg balletjes, iets kleiner dan golf ballen. | Leg de koekjes op een bakplaat en hou ruimte tussen de koekjes. | Bak de koekjes voor 10 tot 12 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven.

7
Done

Doe op elk koekje wat witte chocolade druppels en in het midden een letter van de Crunch reep. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Lasagne Pasta Pesto - Kidshoekje.nl
previous
Lasagne Pasta Pesto
Aubergine Parmezaan - Kidshoekje.nl
next
Aubergine Parmezaan

Add Your Comment