Lasagne vellen met Aubergine saus

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram lasagne vellen
1,5 stuks aubergine
650 gram pastasaus
250 gram cherry tomaten
2 per persoon vegetarische worstjes
geraspte kaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

30 minuten Vegetarisch

Directions

Lasagne vellen met Aubergine saus

Waarom lasagne vellen kopen en deze vervolgens in repen snijden. Als er zoveel soorten pasta’s zijn die je ook kan gebruiken? Ik hoor het je denken. Ik deed dit ooit toen ik lasagne vellen over had en maakte er toen pasta pesto (recept) van. Inmiddels koop ik gewoon lasagne vellen om zo pasta te eten. Ik vind het gewoon lekker. Plus je kunt zelf de dikte en vorm bepalen. Iets wat de kinderen ook leuk vinden. Tegenwoordig laat ik Logan soms ook helpen met de repen snijden. Wat uiteraard hilarisch is.”Kijk mama deze is gek.” Je kunt er gewoon allerlei soorten sauzen bij maken, maar Logan zijn nieuwe favoriet is lasagne vellen met aubergine saus.

Over de jaren heb ik gemerkt dat aubergine een groente is waar veel mensen het liefste van afwijken. Ik geef toe ik heb het jaren niet gegeten. Tot ik in China het lekkerste aubergine gerecht van mijn leven at. En nog steeds heeft niets die ervaring overtroffen. Ik besloot meer te experimenteren met aubergine en ben er inmiddels achter. Zelf vind ik de schil gewoon niet lekker. Het blijft altijd een beetje chewy terwijl de aubergine heerlijk zacht is. Ik schil dus altijd mijn aubergine, laat het even staan met een snufje zout en daarna bereid ik het verder.

Stiekem tot mijn verbazing vond Logan het heerlijk. Hij zit namelijk soms in zo’n fase dat hij niets wil proberen. Nu dus wel en zei meteen ‘Mama dat moet je vaker maken’. Prima!

Bij de lasagne vellen met aubergine saus maakte ik per persoon 2 vegetarische worstjes van de vegetarische slager in dit geval. Op zoek naar lekkere vegetarische worstjes dan moet je deze zeker proberen. Ik proefde gewoon niet dat het geen vlees was en de kruiden vind ik heel lekker. Die halen we vaker. Uiteraard kun je er ook gewone worstjes bij doen, maar wat is er mis met af en toe even geen vlees?

 


Babyvoeding: 9 maanden | 1 jaar


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Aubergine

Snij de uiteinde van de aubergine af en schil de aubergine. | Snij de aubergine in kleine blokjes. | Doe de aubergine in een kom en besprenkel met een snufje zout. Hussel goed door elkaar. Laat dit een paar minuten staan.

2
Done

Pasta

Snij de lasagne vellen in de gewenste vorm. Ik maak altijd repen van 2 cm ongeveer. | Breng een pan water aan de kook. | Kook de lasagne vellen 10 minuten gaar. | Giet de pasta af.

3
Done

Worstjes

Bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
Done

Aubergine Saus.

Schenk 2 etlp olijfolie in een pan en bak de aubergine in 10 minuten goudbruin en zacht. | Was en halveer in tussen de cherry tomaten. | Voeg de cherrytomaten en pastasaus toe en roer alles door elkaar. Laat dit nog 4 minuten staat. |

Schep de pasta op de borden met de saus erop. | Serveer de worstjes en wat geraspte kaas erbij.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

spinazie stamppot | Babies Kitchen
previous
Spinazie Stamppot
Snelle Vega Pastasaus | Babies Kitchen
next
Snelle Vega Pastasaus

Add Your Comment