Spinazie Stamppot

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram gehakte spinazie (diepvries)
1 kg kruimige aardappels
125 gram crème fraîche
10 gram boter
Erbij
250 gram spekreepjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stamppot voor het gezin

Directions

Spinazie Stamppot

Vraag je aan Logan  wat hij wil eten dan zegt hij spinazie met spekjes. Of wel met spaghetti of met aardappel. Beide kids zijn helemaal weg van deze combinatie. Spinazie stamppot is natuurlijk ook onwijs makkelijk om te maken en als babyvoeding ook heel geschikt. Ik heb de stamppot onder 9+ maanden gezet, maar op zich zou het al vanaf 7 maanden mogen. Het ligt er heel erg aan wat jouw baby al gewend is. Qua smaak combinaties en dus ook wat zijn darmen aan kunnen.

Logan eet dus graag spekjes bij zijn stamppot, maar als baby kreeg Parker dit echt nog niet. Veel te zout! Hoe lekker ze het waarschijnlijk ook zou vinden. Pas vanaf 18 maanden zou ik een paar spekjes geven bij de stamppot, maar echt niet meer dan dat. Uiteraard is het ook goed aanvoelen wat jouw kind aan kan.

Het onderstaande recept is voor het hele gezin. Wil je alleen een hapje voor jouw baby maken? Doe dan 1 aardappel en een handje spinazie samen koken of stomen. Zo kun je meteen kijken hoe je baby er ook op reageert.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Schil de aardappels en snij in kwarten. | Doe de aardappels in een pan met water met een snufje zout en breng dit aan de kook. | Kook de aardappels 15-20 minuten tot je er met gemakt met een vork in kan prikken. | Giet de aardappels af. | Doe de boter bij de aardappels en pureer de aardappels.

2
Done

Ondertussen

Doe de spinazie in een pan op een laag vuur en laat zo de spinazie langzaam ontdooien. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten. | Zodra de spinazie ontdooit is, de vocht is verdampt en de spinazie warm is. Roer de crème fraîche erdoorheen. | Haal de pan van het fornuis. | Roer de spinazie door de aardappels. |

3
Done

Eventueel erbij

Bak de spekjes krokant in een pan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gnocchi Pesto Bakplaat | Babies Kitchen
previous
Gnocchi Pesto Bakplaat
Lasagne vellen met Aubergine saus | Babies Kitchen
next
Lasagne vellen met Aubergine saus

Add Your Comment