Mexicaanse Gevulde Paprika’s

0 0
Mexicaanse Gevulde Paprika’s

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram rijst
4 stuks paprika
1 rode ui
300 gram kippengehakt
1/2 courgette
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
1 Tomaat
100 gram mais (uit blik)
100 gram geraspte kaas (jong of cheddar)
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mexicaanse Gevulde Paprika’s

    Gevulde paprika’s eten wij eigenlijk veel te weinig en dat terwijl ik ze echt heerlijk vind. Je kunt er namelijk alle kanten mee op als het om de vulling gaat. Lange tijd is mijn go-to recept de paprinoa geweest (recept zal ik dit najaar zeker delen), een paprika gevuld met een quinoa mengsel. Nu besloot ik eens  Mexicaanse gevulde Paprika’s te maken.

    In de paprika zit een heerlijk gehaktmengsel met rijst en Mexicaanse kruiden. Je zou het kunnen vergelijken met de inhoud van een goed gevulde burrito. Om de Paprika af te toppen nog wat kaas en genieten maar.

    Vegetarisch

    Dit is een oud recept van mijn oude blog recept hoekje. Vandaar dat er kippengehakt wordt gebruikt. Deze kun je echter heel makkelijk vervangen met een plantaardige gehakt.

     

    Bekijk ook eens:

     


    Recepthoekje 06-11-2019

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie, waar de vier paprika's naast elkaar passen.|

    2
    Done

    Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    3
    Done

    Was de paprika's en snijd de bovenkant van de paprika's af (niet weg gooien). | Verwijder de zaadlijsten in de paprika. | Breng een tweede pan water aan de kook en kook de paprika's hier 8 minuten in. | Haal de paprika's met een schuimspaan uit het water.

    4
    Done

    Pel en snipper de ui. | Snij de bovenkanten van de paprika's (zonder de steel) in kleine blokjes.| Was en snij de courgette en tomaat in blokjes. | Giet de mais af.

    5
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. | Fruit de ui tot deze glazig is. | Voeg het gehakt toe en rul deze gaar (zo'n 6 minuten). | Voeg de paprika, courgette en Mexicaanse kruiden toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de tomaat en mais toe en laat dit nog 2 minuten warm worden. |

    6
    Done

    Haal de pan van het fornuis en roer de rijst erdoorheen. | Vul de vier paprika's met het rijst-mengsel. | Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten. | Verdeel de kaas over de paprika's en zet terug in de oven voor 5 minuten tot de kaas goed gesmolten is. | Eet smakelijk!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Kokos brownies - Kidshoekje.nl
    previous
    Kokos Brownies
    Mandarijn Kip Salade - Kidshoekje.nl
    next
    Mandarijn Kip Salade

    Add Your Comment