3 Kazen gevulde pastaschelpen

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250-300 gram pastaschelpen (groot)
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
520 gram (1 pot) pastasaus
aluminium folie
vulling
250 gram ricotta
110 gram parmezaanse kaas (geraspt)
100 gram geraspte kaas (mozzarella of jonge)
300 gram spinazie (diepvries)
1 ei
1 handje / 1 eetlepel basilicum (vers)
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

3 Kazen gevulde pastaschelpen

Het maken van gevulde pastaschelpen stond al heel lang op mijn to-make lijstje. Je weet wel zo’n lijst van recepten, die je ooit nog wel eens wilt maken. Of ben ik de enige die, die heeft. Het maken van die gevulde pastaschelpen, wat onwijs makkelijk is, is er echter nog nooit van gekomen. Tot deze vakantie. Want wat was deze zomervakantie inspiratieloos voor mij. Geen zin om te koken en absoluut geen idee waar ik überhaupt zin in had. Ik besloot dus mijn lijstje erbij te pakken en eens te kijken wat te maken?! Resultaat: 3 kazen gevulde pastaschelpen. Ik besloot de pastaschelpen te vullen met een spinazie ricotta vulling, die ik ook wel eens voor cannelloni heb gebruikt en er vervolgens nog eens twee kazen doorheen te doen. Vandaar de drie kazen! Van de Spaanse tortilla die ik maakte (recept komt woensdag online) had ik nog manchego kaas liggen en Parmezaan heb ik altijd in huis. De combinatie was heerlijk en een succes bij mijn kinderen.

Kinderen koken

Waar het recept op zich heel snel en makkelijk is te maken. Kan alleen het vullen van de pastaschelpen wat tijd kosten. Dan is hulp van wat kleine sous-chefs die het niet erg vinden dat hun handen vies worden altijd handig. Ik wil niet zeggen dat het geen troep wordt, dat alles goed gaat of dat het er mooier van uit ziet. Wel is het zo dat kinderen meer willen proberen als ze zelf hebben geholpen met koken. Tipje van mij!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. | Was de basilicum en hak fijn. |

2
Done

spinazie

Doe de diepvries spinazie in een pan en zet deze op een middel vuur. | Ontdooi de spinazie in de pan. Als de spinazie ontdooit is (hoeft niet warm), haal de pan van het fornuis en giet de spinazie in een zeef. | Druk het vocht uit de spinazie en laat iets afkoelen. | Druk nog goed een keer vocht uit voor je voor de vulling gebruikt.

3
Done

Pasta

Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta. | Doe een snufje zout in de pan en kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water. |

4
Done

Vulling

In een grote kom meng de ricotta, 2/3 van de geraspte kaas, parmezaan, ei, basilicum. 1/2 theelepel zout, knoflookpoeder en spinazie. Roer alles goed door. |

5
Done

Ovenschaal

Doe 2/3 van de pasta saus over de bodem van de ovenschaal. | Vul de pasta schelpen met 1 eetlepel vulling en leg ze in de ovenschaal naast elkaar. | Als alle schelpen gevuld zijn en in de schaal liggen. Vul de gaten tussen de pasta's op met de overige pastasaus. | Verdeel de rest van de geraspte kaas over de ovenschaal. | Bedek de ovenschaal met aluminium folie.

6
Done

Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. | Haal de folie van de ovenschaal en grill nog 5 minuten tot de kaas goed gesmolten en goud bruin is. | Serveer Direct

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Cheddar Biscuit - Kidshoekje.nl
previous
Cheddar Biscuit (Broodje)
Ravigotesaus | Ranch Kruidenmix
next
Ranch kruidenmix

Add Your Comment