• Home
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s: Makkelijk & Lekker Gezinsrecept

Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s: Makkelijk & Lekker Gezinsrecept

0 0
Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s: Makkelijk & Lekker Gezinsrecept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 paprika's (groep en rood)
2 rode uien
350 gram kipfilet
2 theelepels cayennepeper poeder of paprikapoeder
400 gram gemengde bonen (uit blik)
1 theelepel komijn
250 gram rijst (voorgekookt)
1 citroen
8 (2 per persoon) bloemtortilla's
olijfolie
zout
peper
salsa / gucamole (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s

    Zaterdag is vaak boodschappendag.  Op zaterdagochtend denk ik meestal – waarschijnlijk net als veel andere ouders – na over wat we deze week gaan eten en wat ik daarvoor in huis moet halen. Vaak blader ik even door kookboeken, scroll ik op Pinterest of kijk ik op de socials voor inspiratie. Laatst stond 24Kitchen aan en was Jamie Oliver weer lekker aan het kokkerellen. Ik ben sowieso groot fan van zijn 15- en 30-minuten kookboeken. Ideaal voor doordeweeks! Maar in het weekend mag het van mij net iets uitgebreider (als ik zin heb). Mexicaans vind ik altijd een goed idee en Jamie inspireerde mij om eens Fajita’s: gevulde bloemtortilla’s met kip, bonen en rijst. Heerlijk vullend én bomvol smaak!

    Je kunt helemaal zelf bepalen welke bonen je gebruikt. Zelf koos ik voor een mix uit blik met onder andere kidneybonen, black-eyed bonen en gungo peas. In de pan worden ze lekker krokant. Ik was vergeten hoe lekker dit is om in een tortilla te doen. Alle ingrediënten zet je vervolgens op tafel en iedereen stelt hun eigen Fajita samen. Dit zijn gerechten waar ook mijn kinderen dol op zijn en ze vaak meer proberen.

    Wil je nou echt uitpakken? Maak dan je eigen bloemtortilla’s, die maken dit gerecht echt af! Klik hier voor het recept.

    Vegetarisch?

    Natuurlijk kun je het ook vegetarisch maken door bijvoorbeeld paddenstoelen te kruiden net zoals je de kip doet of als je voor makkelijk wil gaan ga dan voor een favoriet van mijn kinderen: plantaardige krokante kip!

     

    Mexicaanse Kip en Rijst Fajita’s - Kidshoekje.nl

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik de fajita’s ook vegetarisch maken?
    Natuurlijk! Vervang de kip door vegetarische kipstukjes of favoriet bij mijn kinderen krokante kip schnitzels.

    Is de kip voor de fajita pittig?
    Dat hangt af van hoeveel cayennepeper je gebruikt. Hou je niet van pittig? Gebruik dan paprikapoeder in plaats van cayenne. De mensen die wel van pit houden kunnen als nog jalapeño’s toevoegen of pittige salsa.

    Welke bonen kan ik voor de rijst en bonen gebruiken?
    Gebruik een mix die je lekker vindt. Denk aan kidneybonen, zwarte bonen of een bonenmix uit blik.

    Kan ik de kip en rijst fajita’s al mealpreppen?
    Absoluut om je tijd te besparen kun je alle ingrediënten van te voren al bereiden en afgesloten in de koelkast bewaren. Warm alles vlak voor het serveren op en grill de tortilla’s op het moment zelf.

    Steps

    1
    Done

    Rijst (voorgekookt)

    Bereid de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Maak deze (indien mogelijk) ruim van te voren zodat hij kan afkoelen en drogen.

    2
    Done

    Groente

    Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd in grove stukken. | Pel de ui en snijd in grove stukken. | Zet een grillpan op middelhoog vuur, zonder boter of olie. Zodra deze goed heet is, gril je de paprika en uien met een 1/2 theelepel olijfolie, zout en peper. Grill ca. 10 minuten tot ze zacht zijn met wat grillstrepen. Zet apart.

    3
    Done

    Kip

    Snijd de kipfilets horizontaal doormidden (voor dunnere plakken) en leg ze tussen bakpapier. Bestrooi met cayennepeper (of paprikapoeder) en sla plat met een deegroller of pan.

    4
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de grillpan en bak de kipfilets in 6–8 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de pan en laat rusten. Snijd pas in reepjes vlak voor serveren.

    5
    Done

    Spoel de bonen goed af onder koud water en laat uitlekken. | Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote hapjespan en bak de bonen 5 minuten met komijnpoeder. Laat licht krokant worden. | Voeg de voorgekookte rijst toe aan de bonen, samen met het sap van ½ tot 1 citroen. Blijf goed roeren voor 5 minuten.

    6
    Done

    Gril de tortilla’s kort in een droge pan of op een grill (1–2 minuten per kant) tot ze warm zijn. | Houd ze tortilla's warm in een schone theedoek.

    7
    Done

    Serveer alle onderdelen in losse bakjes of op een grote plank. Zo kan ieder gezinslid zijn eigen fajita samenstellen met kip, bonen-rijstmix, groenten en eventueel salsa of guacamole.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Sweet & Spicy Aubergine met rijst. Vegetarisch én boordevol smaak - Kidshoekje.nl
    previous
    Sweet & Spicy Aubergine met rijst. Vegetarisch én boordevol smaak

    Add Your Comment