50 gram Amandelmeel | |
100 gram Havermout | |
150 gram Pompoenpitten | |
35 gram Lijnzaad | |
1 Ei | |
2 etlp Kokosolie (vloeibaar)* | |
2 etlp Honing | |
2 vellen Bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt
Soms wil het wel eens voorkomen dat ik een recept maak en vervolgens compleet vergeet de hoeveelheden. Wat het geval was bij het recept voor deze pompoen crackers. Het hele huis afgezocht voor een notebook waar ik mogelijk de notities had in gemaakt. Plus mijn computer nagezocht. Nergens! Okay dat betekend opnieuw het wiel uit vinden en de crackers maken. Gelukkig was het enige probleem de hoeveelheden, maar ook hier ben ik uit gekomen.
Het is het seizoen van de pompoen en met de pompoen kun je van alles. Je kan er ook alles van gebruiken: van pompoen tot pitten. Die pompoenpitten (gewoon uit de winkel) heb ik dit maal crackers gemaakt. Gezonde crackers waar je kleine lekker op kan knagen. Perfect voor het ontbijt met wat avocado-puree of gewoon zo lekker voorin de lunchbox als snack!
Kids Koken – Laat je koters helpen bij het mengen van de ingrediënten en vervolgens het mengsel uit rollen. Laat ze ook alvast wat proeven zoals de pompoenpitten.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng de amandelmeel, havermout, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar. Roer het ei-mengsel door de pompoenpitten-mix. |
3
Done
|
Spatel het pompoenpitten-mengsel op de bakplaat met bakpapier. Leg een andere vel bakpapier op het mengsel en rol met een deeproller of druk het mengsel plat. Maak het niet te dik, maar ook niet te dun. Haal het bovenste vel bakpapier er weer af en maak met een scherp mes insnedes zo groot als jij de crackers wilt. Je kunt ze na het bakken dan goed afbreken. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de crackers uit de oven en laat ze eerst afkoelen voordat je ze in stukken breekt. |