100 gram havermout | |
1/2 theelepel bakpoeder | |
1 theelepel pompoenkruiden | |
snufje (1/4 theelepel) zout | |
180 ml melk (plantaardig of gewoon) | |
250 gram pompoenpuree | |
30 ml maple syrup (ahorn siroop) | |
1/2 eetlepel plantaardige olie (zonnebloem of kokos) | |
1 tlp vanille extract | |
100 gram pecannoten |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Lekker Najaarsontbijt
Het fijne van het najaar is toch wel de pompoen! Je zult de komende tijd wel merken, dat ik echt dol met op pompoen. Het is ook een groente waar zoveel mogelijk mee is. Zoete recepten (koekjes, muffins en cake), Diner zoals de lasagne die ik van de week al deelde, maar ook voor ontbijt zoals deze pompoen havermout uit de oven. Ik ben de laatste tijd een beetje zoekende als het gaat om ontbijt en ik merk dat de kids daar ook steeds meer last van hebben. Zelf eet ik de laatste tijd heel saai gewoon cornflakes met merk omdat het lekker snel is. Logan eet vaak een boterham, bolletje en soms ook cornflakes. Parker, die wisselt echt per dag van cornflakes, krentenbol naar cracker of gewoon alleen fruit. We zijn dus allemaal zoekend.
Maar daar is de pompoen en van een pompoen maak ik vaak gewoon direct pompoenpuree, waar ik vervolgens 1001 recepten mee kan maken. Pompoenpuree kun je namelijk ook heel goed invriezen om op een later moment te gebruiken. Tipje van mij!
Baby ontbijt: Laat je de noten achterwegen, dan kun je deze pompoen havermout ook gewoon aan jouw baby geven vanaf ongeveer 9 maanden. Lekker om uit het vuistje te eten.
Lees ook:
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakblik in met bakspray of boter. |
2
Done
|
In een kom meng de havermout, bakpoeder, pompoenkruiden (zie receptlink) en de zout. | Voeg de melk, pompoenpuree (zie receptlink), maple syrup, olie en vanille extract toe en roer deze er doorheen. | Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag. |
3
Done
|
Schenk het beslag in de bakvorm. | Zet de bakvorm in de voor verwarmde oven en bak hem voor 30 minuten. | Haal de havermout uit de oven en laat het afkoelen. | |