125 gram bloem | |
1/2 tlp baking soda | |
1/2 tlp bakpoeder | |
1 tlp pompoenkruiden | |
snufje zout | |
1 ei | |
60 ml melk | |
30 ml ahorn siroop | |
25 gram boter | |
1 tlp vanille extract | |
80 gram pompoen puree |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Met pompoen kun je alle kanten op en in een week waar de pompoen centraal staat kunnen natuurlijk geen baksels met pompoen ontbreken daarom pompoen muffins voor pompoen week. Muffins die geschikt zijn voor alle leeftijden, zonder suikers met alleen maar lekkere pompoen smaak (okay en wat ahorn siroop). Kan jouw baby al snacks en brood eten, dan kan hij ook makkelijk deze heerlijke muffins nuttigen, ze zijn geschikt vanaf 7 maanden.
Maak de muffins lekker deze herfst vakantie met je kids en wat je extra heb kun je heel makkelijk in vriezen. Begint de school weer? Haal dan een uit de vriezer en stop ze als verrassing in de lunchbox.
Voor de muffins maak ik gebruik van pompoen puree. Onder aan het recept vindt je een note betreft het maken van deze twee ingrediënten.
Klik hier voor het recept van de pompoenkruiden. Vindt je pompoenkruiden te veel werk? Je zou het kunnen vervangen met 1/2 tlp kaneelpoeder en 1/2 tlp speculaaskruiden. De smaak is dan wel anders natuurlijk!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cupcakepapiertjes in de muffin of cupcake bakvorm. |
2
Done
|
Meng de bloem, de baking soda, het bakpoeder, de pompoen kruiden (zie note 1 onderaan) en het zout samen in een kom. |
3
Done
|
Smelt de poter in de magnetron of in een pannetje. Meng in een andere kom de boter, het ei, de melk, de ahorn siroop, de vanille extract en de pompoen puree (zie note 2 hieronder) |
4
Done
|
Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel bij het pompoenmengsel tot het een glad geheel is. Gebruik hiervoor een mixer of een garde. |
5
Done
|
Schenk het beslag in de cupcake vormen tot 2/3. Bak de pompoen muffins in de oven voor 10-15 minuten (afhankelijk of je kleine of grote muffins maakt). |
6
Done
|
Haal de muffins uit de oven en laat ze compleet afkoelen. |
7
Done
|
*Note: Pompoen PureeSchil de pompoen (500 gram) en snijd hem in kleine blokjes. Kook of stoom de pompoen stukjes 20 minuten tot het boterzacht is als je met een mes of vork erin gaat. Giet het water af en pureer de pompoen tot puree. Laat de pompoen puree afkoelen voor gebruik. Je kunt de pompoen puree nog 5 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer. |