1 rode ui | |
800 gram pompoen | |
1 bouillonblokje (groente) | |
1 theelepel pompoenkruiden (of kaneel) | |
1 liter water | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De herfst breekt aan, het wordt kouder (en regen) en de pompoenen komen te voorschijn. Tijd om eens een makkelijk soepje perfect voor het seizoen te maken: pompoensoep!
Ik ben dol op pompoen. Van pumpkin spice latte’s tot pompoentaart. Mij maak je er maar wat gelukkig mee. Op kidshoekje heb ik dan ook al heel wat pompoenrecepten staan. (Kids favoriet: pompoen muffin!). Maar tot mijn grote verbazing had ik nog geen gewoon pompoensoep recept op de blog. Gewoon een simpel soepje zonder al teveel ingrediënten.Ik heb wel andere soep recepten, maar niet de klassieker. Tot nu!
Dit heerlijke pompoenrecept is onwijs makkelijk en snel om te maken. Perfect voor een doordeweekse herfstdag!
Maak er een maaltijd van met een van de onderstaande bijgerechten:
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. | |
2
Done
|
Smelt een klont boter (20 gram) in een soeppan. | Fruit de ui in de boter (3 min). | Voeg de pompoen toe en bak 2 minuten mee. | Voeg de pompoenkruiden, zout en peper toe en roer alles goed door. | Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en schenk water bij tot de pompoen onderstaat. | Breng het water aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. | |
3
Done
|
Schenk de soep voor de helft in een blender en pureer. | Schep de overige pompoen (niet de bouillon) erbij in de blender en pureer nogmaals. | Vind je de soep te dik voeg dan nog wat bouillon toe. | Serveer direct. |