Directions
Het is al oktober dus natuurlijk is de Pumpkin Spice Latte hysterie weer los gebarsten. Vroeger wist ik niet hoe snel ik naar de Starbucks moest zodra ze weer verkrijgbaar waren. Waarbij je soms ook nog het stomme geluk had, dat ze dan geen siroop meer hebben. Inmiddels maak ik de Pumpkin Spice Latte gewoon thuis in mijn eigen keuken, met mijn eigen recept voor Pumpkin Spice Siroop!
Pumpkin Spice Siroop
Twee weken geleden kwam ik er achter dat je eindelijk Pumpkin Spice Kruidenmix in de Nederlandse supermarkt kan kopen. Ik deelde dit op TikTok en de video explodeerde (voor mijn doen!).
Ja: je kunt Pumpkin Spice Kruiden ook zelf maken. Klik hier voor mijn recept!
Ja: het is misschien niet helemaal het zelfde als de Amerikaanse.
Maar dat hoeft ook allebei niet. Soms wil je gewoon voor gemak gaan en niet alles zelf hoeven te maken. Voor de siroop die ik maak moet je namelijk al zelf pompoenpuree maken en uiteindelijk zelf de siroop maken. En ik ben al onwijs blij dat er in Nederland, dan nu een Nederlandse variant van de kruidenmix is.
Naar aanleiding van mijn TikTok kreeg ik de vraag: Hoe maak je dan Pumpkin Spice Siroop voor de PSL (pumpkin spice latte). Dat recept deel ik vandaag met jullie. En op TikTok deel ik tevens de video hoe je hem maakt!
Happy Pumpkin Spice Season!
Bekijk ook:
Steps
1
Done
|
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook. | Zet de warmte onder de pan iets lager en laat het 10-12 minuten pruttelen om in te dikken. | Bewaar de siroop in een luchtdichte pot of fles. | |