Directions
Red Velvet Naked Cakepops
Red Velvet is echt een favoriet van mij. Ik ben dan ook heel kritisch als ik ergens Red Velvet eet en de smaak niets met Red Velvet te maken heeft, maar meer kleurstof is. Gelukkig is het zelf maken van red velvet helemaal niet zo moeilijk. Met verjaardagen en feestjes vind ik een hele taart maken vaak onhandig. Je moet stukken afsnijden en dan krijg je vaak ‘Ik wil een klein stukje’. Plus de extra afwas aan borden en vorkjes. In plaats daarvan maak ik graag cupcakes of cakepops. Bijvoorbeeld Red Velvet Naked Cakepops.
Van mijn Red Velvet Cakebeslag maakte ik een sheet cake (een platte taart) en hieruit sneed ik vervolgens rondjes. Tussen de stukken cake een lekkere frosting en natuurlijk sprinkles. Een stokje om alles bij elkaar te houden en voilà, een hele leuke Red Velvet Naked Cakepop.
Waarom Naked Cakepops?
Normale cakepops hebben een laag chocolade eromheen en zijn van binnen een mengsel van frosting en cake. Deze cake torens hebben de cake en frosting als aparte laag en er zit geen chocolade omheen, vandaar ‘Naked’!
FAQ
Welke bakplaat gebruik je voor de Red Velvet Naked Cakepops?
Voor de bakplaat gebruikte ik de rechthoekige bakvorm Drömmar van IKEA deze was 37cm bij 25 cm en 3 cm hoog.
Wat maakt deze Red Velvet Naked Cakepops anders dan gewone cakepops?
Deze Red Velvet Naked Cakepops onderscheiden zich doordat ze geen laag chocolade hebben zoals gewone cakepops. In plaats daarvan zijn ze opgebouwd uit lagen van Red Velvet cake, frosting en sprinkles, zonder de chocoladecoating.
Is het moeilijk om Red Velvet Cakebeslag te maken?
Nee, het maken van Red Velvet Cakebeslag is niet moeilijk. Het vereist ingrediënten zoals bloem, cacao, karnemelk, azijn, rode kleurstof en andere standaard bakproducten. Het recept is over het algemeen eenvoudig te volgen.
Kan ik de frosting voor deze cakepops zelf maken of moet ik kant-en-klare frosting gebruiken?
Je kunt zelfgemaakte frosting gebruiken, hieronder heb ik tevens een recept ervoor staan. Maar als je liever kant-en-klare frosting gebruikt, is dat ook prima.
Hoe lang blijven deze Red Velvet Naked Cakepops vers?
Als ze goed zijn afgesloten en bewaard worden in de koelkast, kunnen deze cakepops tot 3-4 dagen vers blijven.
Kan ik de Red Velvet Cakebeslag vooraf maken en bewaren voordat ik de cakepops maak?
Ja, je kunt het Red Velvet Cakebeslag van tevoren maken en bewaren in de koelkast of zelfs invriezen voor later gebruik. Zorg er wel voor dat het beslag volledig is afgekoeld voordat je het gebruikt om de cakepops te maken.
Steps
1
Done
|
CakeVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een rechthoekige bakvorm of bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, suiker, baking soda, zout en cacaopoeder samen. | |
3
Done
|
In een tweede kom, geschikt voor een mixer, voeg de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille extract en kleurstof samen toe en mix alles door elkaar. | Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe tot het een glad beslag is. | |
4
Done
|
Schenk het beslag in het bakblik en zet de cake in de oven voor 15 minuten. Om te controleren of de cake klaar zijn kun je een saté prikker in de cake prikken en als deze er schoon uit komt is hij klaar. |
5
Done
|
Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens nog 30 minuten op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Laat het compleet afkoelen voor je verder gaat met het maken van de cakepops. |
6
Done
|
FrostingMix de boter zacht in een kom. | Voeg de poedersuiker beetje, bij beetje toe. Proef de frosting af en toe om te kijken of je deze zoet genoeg vindt. | Voeg de vanille, melk en zout toe en roer deze goed door de frosting. | Doe de frosting in een spuitzak. |
7
Done
|
Snijd kleine rondjes uit de red velvet cake met ronde uitsnijdvormen of een klein shotglas. | Voor een cakepop heb je 2 rondjes cake nodig. |
8
Done
|
Red Velvet Naked CakepopNeem één cake rondje en spuit hier wat frosting op. Zet één tweede cake rondje daar boven op en spuit ook hier frosting op. Prik een stokje in het midden van de cake toren en maak af met wat sprinkles. |