300 gram rode kool | |
100 gram wortel (julienne gesneden) | |
2 bosui | |
6 eetlepels mayonaise | |
2 eetlepels Crème fraîche | |
1 eetlepel appelazijn | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar een krokant en fris bijgerecht voorbij je burger? Maak eens rode koolsalade. Een frisse rauwkost salade gebaseerd op de Amerikaanse Coleslaw.
Voor de vis taco bowl had ik rode kool nodig. Echter vond ik een zakje voorgesneden rode kool van 300 gram, nogal prijzig in vergelijking met een hele rode kool. Reactie: ik kocht een hele rode kool. Een hele rode kool is echter zoveel meer dan 300 gram en ik had dus voor mijn gerecht al genoeg aan 1/4 van de rode kool. Wat te doen met de rest?
De volgende dag aten we op verzoek van logan chicken wings, en ja wij eten eigenlijk geen vlees meer, maar op verzoek van de kinderen maak ik wel eens een uitzondering. Omdat ik vooral al wist dat de kippenpoten zwaar op de maag zou vallen wou ik wat fris en kwam ik ook het idee om een Amerikaanse Cole slaw te maken maar dan van de rode kool. Een Rode Koolslaw met wortel en bos ui, want dat had ik nog in huis.
Zelf een koolsalade maken is onwijs makkelijk en ook deze met rode kool vond ik heel erg lekker. Dus onthoudt hem in elk geval ook voor de zomer bij de hamburgers, hotdogs en barbecue!
1
Done
|
Was de rode kool en hak fijn. | Was de wortel en snij julienne (indien niet kant-en-klaar gekocht). | Maak de bosui school verwijden het uiteinde en buitenste laag en snij in dunne ringen. | |
2
Done
|
In een kom meng de rode kool, wortel en bos ui door elkaar. | Voeg de mayonaisse, crème fraîche, azijn, zout en peper toe en roer alles heel goed door. | Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast. |