Krokante Rijstpapier Snack

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

rijstpapier
archide olie (of andere plantaardige olie)
keukenpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

  Directions

  Krokante Rijstpapier Snack

  Gek op kroepoek? Maak eens deze snelle en lekkere krokante rijstpapier snack. Lekker voor in een poké bowl, bij de nasi goreng of gewoon om zo te snacken.

  Soms kan ik je zo vertellen hoe ik er op kwam om een recept uit te proberen en soms heb ik absoluut geen idee. Zo hier ook bij het maken van de krokante rijstpapier snacks. We gingen poké bowl eten (recept volgt vrijdag) en ik was aan het brainstormen over de toppings voor de kinderen om erbij te doen. Logan is makkelijk, dat weten we, Parker niet zo. Daarom zijn bowl dan ideaal omdat ze genoeg keuze heeft met een basis voor wat ze in haar kom wil.

  Toen ik over toppings aan het nadenken was bedacht ik mij dat ik op Instagram wel eens iemand rijstpapier in olie had zien doen en dat deze in een seconde zich ontpopte tot een soort kroepoek, maar dan niet van garnalen. Klikt goed. Ik besloot het eens zelf te proberen als crunch voor bij de poké bowl.

  Wat een blije verrassing is dat. Het is niet alleen heel makkelijk en snel om te maken. Het is ook nog eens heel erg lekker. Iets wat vooral ook de kinderen vonden: ” Mag ik nog een Chipie”. Daarnaast is het maken van de krokante rijstpapier een soort van magie, wat kinderen natuurlijk geweldig vinden om te zien. Maak ze dus vooral met de kinderen (van een veilige afstand, gaat immers om hete pan met olie.

  Mijn volgende experiment het in de Airfryer maken!

   

  Ingrediënten toegelicht

  • Olie – Ik gebruikte archide olie, maar je kunt ook een andere olie die goed heet kan worden gebruiken.
  • Rijstpapier – Rijstpapier of rijstvellen kun je gewoon bij de supermarkt of Aziatische supermarkt kopen. Over het algemeen zijn ze bij die laatste goedkoper.

   

  Bekijk ook eens:

   

   

  Steps

  1
  Done

  Voorbereiding

  Knip de rijstpapier door de helft en vervolgens nog eens door de helft. Zodat je vier driehoeken hebt. |
  Leg op een bord of snijplank een dubbele laag keukenpapier.

  2
  Done

  Doe een goede laag olie van ongeveer 1 cm in een hapjes- of koekenpan. | Verwarm de olie. | Controleer of de olie warm is door een stukje rijstpapier in de olie te doen. Als deze direct gaat frituren is de olie warm genoeg.

  3
  Done

  Doe om de beurt de stukjes rijstpapier (per één of twee) in de olie. De rijstpapier zal direct frituren en krokant worden. Als stopt met sissen en helemaal krokant is (binnen 1 minuut) kun je de rijstpapier eruit halen en op het keukenpapier leggen. | Doe dit met alle stukken rijstpapier. | Als olie iets eraf is kun je snacken!

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  Rode Koolsalade - Kidshoekje.nl
  previous
  Rode Koolsalade
  Recept Poke Bowl met Krokante Kip - Kidshoekje.nl
  next
  Kids Poké Bowl met (Vega) Krokante Kip

  2 Comments Hide Comments

  Add Your Comment