Makkelijke Nasi Goreng

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rijst (basmati of pandan)
nasi groentenmix
1 1/2 tlp kurkuma
1 1/2 tlp komijnpoeder
5 tlp ketjap manis
3 eieren
olie
Optioneel
sambal
kipsaté

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Makkelijke Nasi Goreng

Makkelijk! Ik denk geen ouder die daar niet van houdt als het gaat om de doordeweekse maaltijd. Je komt uit je werk, de kids komen van school, je wilt even snel wat op tafel zetten zonder teveel poespas maar het liefst wel gezond. Als het kan kook ik het liefst zonder pakjes of zakjes. Wat echter wel kan betekenen dat je een heel arsenaal aan kruiden in huis moet hebben. Als kookliefhebber heb ik dat wel, maar snap heel goed dat, dat niet bij iedereen het geval is. Hier probeer ik dus wel rekening mee te houden voor Babies Kitchen. Dus ook voor het recept van makkelijke nasi goreng.

Makkelijk omdat ik je niet ga vragen allerlei losse ingrediënten te kopen, maar gewoon een groenten pakket. Nu hoor ik je denken dan wel een zakje nasi kruidenmix. Nee, dan zou ik mijzelf tegenspreken. Voor deze makkelijke nasi goreng heb je maar twee soorten kruiden nodig. Wat ik denk wel te overzien is. Toch? Makkelijke Nasi Goreng staat er dus op het menu! Eet smakelijk.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Indien er tijd voor is kook de rijst een aantal uren van te voren. Zodat het tijd heeft om af te koelen. Dan is het makkelijker te bakken.)

2
Done

Nasi

Verhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. Voeg de kurkuma en komijnpoeder toe aan de pan en roer dit 1 minuut goed door de olie. | Voeg de nasi groenten mix toe en roerbak deze 6 minuten door de kruiden. | Voeg de rijst toe en bak dit nog eens 4 minuten mee. | Roer de ketjap manis door de nasi heen.

3
Done

Ei

In een kom kluts de eieren met 1 tlp water. | Verhit een scheutje olie of wat boter in een koekenpan. | Schenk het ei mengsel in de pan en verdeel het door met de pan schuin te houden door de hele pan. | Bak de omelet op een laag vuur.| Als je het omelet los kan schudden in de pan en de bovenkant bijna gestold is. Draai de omelet in de pan om en bak de andere kant nog een paan minuten. | Haal de omelet uit de pan en snij in reepjes.

4
Done

Serveren

Serveer de nasi met de reepjes omelet. Eventueel kun je er voor de ouders nog wat sambal en ketjap erbij serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pesto Pasta Kip - Babies Kitchen
previous
Pasta Pesto Kip
Pompoen Havermout - Babies Kitchen babyvoeding
next
Pompoen Havermout

Add Your Comment