4 sharonfruit |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Tegenwoordig is het trending om chips van groenten te maken. Het is in de meeste supermarkten makkelijk te verkrijgen. Fruit chips daarin tegen zie je niet vaak. Het is tevens ook een gezonde snack. Ik besloot daarom sharonfruit chips te bakken om te experimenteren.
Natuurlijk kennen de meeste mensen wel bananen chips en eerder maakte ik al appel chips. Toch heb ik nog niet verder dan dat gezien. Sharonfruit is nu vol op in het seizoen, de perfecte reden wat uit te proberen met de vrucht.
Sharonfruit kun je misschien ook onder een van de vele andere namen kennen als kaki fruit of permisson. Een oranje/rode vrucht met zijn herkomst uit Azië. De sharonfruit chips zijn erg lekker geworden. Bij het droog bakken van de fruit is het wel belangrijk gelijke plakjes te snijden en op je oven te letten. Je wilt niet dat ze verbranden of te droog worden, dan worden ze bitter.
De sharonfruit chips is lekker op zich. Wil je extra smaak geven, voeg dan wat citroensap of kaneelpoeder toe.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 150 graden Bekleed een bakplaat met bakpapier |
2
Done
|
Was de sharonfruit en snijd in dunne gelijke plakjes. Je kunt dit met je mes doen of een mandoline gebruiken. Leg de sharonfruit plakken op de bekleden bakplaat en zet deze voor 20 minuten in de oven. |
3
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en draai de sharonfruit om. Zet de bakplaat terug in de oven voor nog eens 20 minuten. De sharonfruit is klaar als ze goed gedroogd zijn en waarschijnlijk ook wat gaan krullen. Let wel op dat ze niet verbranden. Hoe dunner de de sharonfruit snijdt hoe eerder ze klaar zijn let dus goed op. Haal de bakplaat uit de oven en laat de sharonfruit chips afkoelen. |