Bonen fiesta

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bonen Fiesta
100 gram Wortels
1 Paprika
160 gram Kidney Bonen
Optioneel bij serveren:
4 etlp Rijst (bruine)
1-2 Tortilla

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bonen fiesta

Als er een hectische week aan komt, kook ik vaak alvast wat avondeten voor onze dreumes. Over het algemeen eet Logan met de pot mee. Toch komt het voor dat we iets eten dat niet geschikt voor hem is. Op die avonden is het fijn al wat hapjes klaar te hebben staan. Ik probeer altijd op zoek te gaan naar nieuwe combinaties om Logan aan nieuwe smaken te laten wennen. Zo kwam ik op het recept voor de bonen fiesta. Ik besloot wat groenten (wortels en paprika) in de stomer te doen met daarbij kidney bonen.

Tijdens het maken van de bonen fiesta had ik niet voor ogen het recept te posten. Eenmaal klaar uit de stomer, zag het er zo kleurrijk en smakelijk uit dat ik besloot foto’s te nemen. Het gerecht is een mini versie van chili met weinig ingrediënten maar wel goed van smaak. Perfect om aan baby’s bonen te introduceren.

Je kunt de bonen helemaal fijn pureren voor babyvoeding of grover met stukjes te laten voor oudere kinderen. Voor de oudere kinderen zou het dan kunnen serveren met rijst. Of zoals mijn mede Instagram kids blogger What’s Cooking With Kids voorstelde met een tortilla.

Steps

1
Done

Schil de wortels en snij ze in plakjes.
Spoel de paprika af, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in stukjes.

2
Done

Giet de kidneybonen in een zeef en spoel ze af met koud water.

3
Done

Kook of stoom de wortels, paprika en kidneybonen 20 minuten.

Bewaar 3 etlp kookvocht en giet de rest af.
Pureer de groenten en bonen tot het de gewenste structuur heeft (afhankelijk van leeftijd).

4
Done

Optioneel

Serveer de bonen fiesta vanaf 9+ maanden met rijst en/of een tortilla.
Bereid de rijst en de tortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
Done

Bewaren

- koelkast: 4 dagen
- vriezer: 3 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gehakt met zoete aardappel en pompoen
previous
Gehakt met zoete aardappel en pompoen
sharonfruit chips
next
Sharonfruit Chips

Add Your Comment