4 stuks Appels (Granny Smith) | |
80 gram havermout | |
100 gram lichte basterd suiker | |
100 gram bloem | |
1 tlp kaneel of pumpkin spice | |
110 gram boter | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Slow Cooker
Steeds vaker zie ik slow cooker recepten voorbij komen. Zelf was ik echter nog niet overtuigd waarom ik een slow cooker zou kopen. Tot ik bij mijn zorgverzekering tegen de zorgpunten die ik had opgespaard en het kleine bedrag van 13 euro een kleine slow cooker (of crockpot) kon kopen. Ik dacht waarom niet. Vooral in de corona tijd waar ik de tijd heb dit uit te zoeken. Ik had moeten weten dat ik deze uiteraard meteen wou testen. Al hadden we al het eten voor de week al in huis. Het werd daarom een dessert recept om als eerste uit te proberen een slow cooker apple crumble. Als je Babies Kitchen op Instagram volgt (@babieskitchennl) had je dit mogelijk al in de stories voorbij zien komen. Ik was super enthousiast en het was zo lekker dat er geen foto’s waren gemaakt.
Logan vond dit niet erg hoor, want inmiddels wil hij dit elke avond wel als dessert hebben. Warme Apple Crumble direct uit de crockpot. Omdat wij een kleine crockpot hebben maak ik de helft van dit recept wat precies een prima kleine portie is voor ons vieren. Afhankelijk van je crockpot kun je dus bepalen hoeveel je maak.
Binnenkort zullen we meer met de crockpot experimenten. Jullie nog suggesties?
*Pumpkin Spice recept: klik hier
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Bedek de crockpot met bakpapier. | Schil en snij de appels in plakjes.| Doe de appel plakjes in de crockpot en maak gelijke laag. | |
2
Done
|
Meng in een kom de havermout, bloem, suiker en kaneel. | Snij de boter in kleine blokjes en kneed deze door het havermout mengsel. | Strooi het havermout mengsel over de appels in de crockpot. | Doe de deksel op de crockpot en zet deze aan voor 3-4 uur. |
3
Done
|
Schep de warme apple crumble op de borden en serveer met wat slagroom en/of ijs. |
5 Comments Hide Comments
Yammie vanmiddag gemaakt en het was zalig…..gelukkig nog iets over voor morgen.
Dank voor het delen van je recept.
Wat goed om te horen. Misschien dat ik hem ook maar vanavond weer eens ga maken.
Ik ga deze vandaag maken, maar de crockpot op low “high” of “low”
Slow bedoel ik uiteraard
Hi Hans, op High gezien hij maar 3-4 uur hoeft.