Directions
Speculaas wentelteefjes
Hoera het is feest van Sinterklaas is in Nederland. Wat betekend dat de pieten weer hun lekkere strooigoed hebben mee genomen. Een kind kijkt zijn ogen uit en likt zijn lippen af. Voor ouders betekend het ‘sugar overload’. Chocoladeletters, speculaas, marsepein en pepernoten. Gelukkig is het ander halve maand en dan is alles weer voorbij.
In de tijd dat ik voor Koken met Aanbiedingen werkten bedacht ik daarom met wat leuke aanbiedingen om Speculaas wentelteefjes te maken. Een lux ontbijtje met speculaas en chocolade letters. Daar wordt de Piet en Sint vast ook wel heel blij van. Een Sinterklaas feest op je bord en je bent meteen sugar high voor de rest van de dag.
bron afb: kokenmetaanbiedingen.nl
*Koken met Aanbiedingen is gestopt begin 2017.
Steps
1
Done
|
In een kom meng de melk, eieren, 1 etlp suiker, speculaaskruiden en vanille aroma. Kluts alles door elkaar met een vork. |
2
Done
|
Doop 1 witte boterham in het ei-mengsel zorg dat beide kanten goed bedekt zijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Leg de boterham in de pan op een medium vuur. Draai de boterham na 3 minuten om, laat nog eens 2 minuten bakken. Haal de boterham uit de pan. Doe het zelfde met de andere boterhammen. |
3
Done
|
Snij of hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade 1 minuut in de magnetron. Verkruimel de speculaasjes. |
4
Done
|
Leg een wentelteefje op een bord en besmeer met de speculaas roomkaas. Leg er nog wentelteefje boven op, besmeer deze ook met speculaas roomkaas. Garneer met een halve eetlepel suiker, een eetlepel speculaaskruimels en de gemolten chocolade. |