Speculaas wentelteefjes
*recept voor Koken met Aanbiedingen

0 0
Speculaas wentelteefjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 ml melk
2 ei
2 tlp speculaaskruiden
1 tlp vanillearoma
8 sneetjes wit brood
1 etlp boter
200 gram roomkaas
15 st speculaas
200 gram pure choclade
5 etlp suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sinterklaas Ontbijt

Directions

Speculaas wentelteefjes

Hoera het is feest van Sinterklaas is in Nederland. Wat betekend dat de pieten weer hun lekkere strooigoed hebben mee genomen. Een kind kijkt zijn ogen uit en likt zijn lippen af. Voor ouders betekend het ‘sugar overload’. Chocoladeletters, speculaas, marsepein en pepernoten. Gelukkig is het ander halve maand en dan is alles weer voorbij.

In de tijd dat ik voor Koken met Aanbiedingen werkten bedacht ik daarom met wat leuke aanbiedingen om Speculaas wentelteefjes te maken. Een lux ontbijtje met speculaas en chocolade letters. Daar wordt de Piet en Sint vast ook wel heel blij van. Een Sinterklaas feest op je bord en je bent meteen sugar high voor de rest van de dag.

bron afb: kokenmetaanbiedingen.nl
*Koken met Aanbiedingen is gestopt begin 2017.

Steps

1
Done

In een kom meng de melk, eieren, 1 etlp suiker, speculaaskruiden en vanille aroma. Kluts alles door elkaar met een vork.

2
Done

Doop 1 witte boterham in het ei-mengsel zorg dat beide kanten goed bedekt zijn.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Leg de boterham in de pan op een medium vuur. Draai de boterham na 3 minuten om, laat nog eens 2 minuten bakken. Haal de boterham uit de pan.

Doe het zelfde met de andere boterhammen.

3
Done

Snij of hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade 1 minuut in de magnetron.

Verkruimel de speculaasjes.
Meng 2/3 van de speculaasjes met de roomkaas.

4
Done

Leg een wentelteefje op een bord en besmeer met de speculaas roomkaas. Leg er nog wentelteefje boven op, besmeer deze ook met speculaas roomkaas.

Garneer met een halve eetlepel suiker, een eetlepel speculaaskruimels en de gemolten chocolade.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Sinterklaas Havermout Babykoekjes
next
Bananen poffertjestoren

Add Your Comment