Speculoos Muffins

0 0
Speculoos Muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

360 gram Bloem
300 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
2 theelepels speculaaskruiden
2 eieren
1 theelepel vanille extract
180 ml (plantaardige) melk
120 ml plantaardige olie (zoals zonnebloem)
Speculoos

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Ik heb het recept gevonden!

Speculoos Muffins

Als je Kidshoekje op Instagram volgt heb je misschien in de stories gezien, dat ik het recept kwijt was van een gerecht wat ik al had gemaakt. Dat was dit recept voor Speculoos Muffins. Het recept maakte ik een aantal weken terug al en meestal schrijf ik het of in mijn boekje of op mijn telefoon direct op. Nou ik kon het nergens meer vinden! Het lag ook op een rare stapel als losblaadje, maar het doet er niet meer toe hij is terecht!

Gelukkig maar want als ik het zoontje van mijn vriendin mag geloven is die heeeeel lekker! De speculaas muffins zijn niet de kleinste en gevuld met speculoos. Een heerlijke muffin dus om deze Sinterklaas dagen te maken. Het recept heb ik gebaseerd op een recept van The First Year Blog. Een foodblog die ik via TikTok vond. Zij deelt namelijk Bakery Style Muffin recepten en tips en vooral die laatste zijn echt top.

Muffin tips:

  1. Laat het beslag 15 minuten rusten voor je het in de vormen schept
  2. Vul de muffin vormen op en om. Heb je een muffin bakvorm van 12 muffins, dan vul je er dus maar 6, dit zorgt ervoor dat de muffins niet in elkaar over gaan.
  3. Vul de muffin vormen helemaal tot de rand.
  4. Doe de muffins 7 minuten op 220 en draai daarna de oven naar 180 voor de rest van de baktijd.

Nu ben ik nog heel hard aan het werken aan een basisrecept voor Muffins, dus hopelijk kan ik jullie daar volgend jaar mee verblijden.

 

Nu ga ik proberen eens wat geordender te werken of misschien gewoon een nieuwe notebook aan de Sint voor in mijn schoen vragen.

 

Steps

1
Done

In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout goed door elkaar. | In een tweede kom meng de eieren, vanille, melk en olie samen. | Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot een goed gemengd deeg vorm. | Doe een theedoel over het beslag en laat het minimaal 15 minuten rusten. |

2
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden. | Doe muffinpapiertjes in een muffinbakvorm, waarbij je naast elke gevulde vorm een vrij laat.

3
Done

Vul elke muffinvorm met papiertje tot de helft. | Doe in het midden van elke muffin een theelepel speculoos. | Vul de muffins tot de rand met beslag. |

4
Done

Doe 2 eetlepels speculoos in een hitte bestendige kom en zet deze voor 30 seconden in de magnetron tot de speculoos vloeibaar wordt. | Doe een klein beetje van de vloeibare speculoos op elke muffin en maak een marmerpatroon met een saté prikker of mes. |

5
Done

Zet de muffins in de oven voor 7 minuten. | Draai de oven naar 180 graden en bak de muffins nog eens 15-18 minuten. Controleer of de muffin klaar is door een saté prikker in het midden van de muffin te doen. Komt deze er schoon uit dan is de muffin klaar. | Laat de muffins compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pepernoten Bananenbrood - Kidshoekje.nl
previous
Pepernoten Bananenbrood
Speculaas Appel Tosti- Kidshoekje.nl
next
Speculaas Appel Tosti

Add Your Comment