Pepernoten Bananenbrood

0 0
Pepernoten Bananenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
3 bananen (rijp)
120 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1 theelepel speculaaskruiden/koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
60 ml (plantaardige) melk
60 gram pepernoten
schuddenbuikjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pepernoten Bananenbrood

Zelfs in het kasteel van Sinterklaas komt het wel eens voor dat de bananen bruin en overrijp zijn en natuurlijk gooien ze die ook niet weg. Nee, ze maken hier uiteraard Pepernoten Bananenbrood van.

Komt ze weer met een nieuw bananenbrood recept! Inderdaad want hoe makkelijk is het om van een basisrecept allerlei nieuwe recepten te maken, die soms nog lekkerder zijn dan de vorige. In de zomer terwijl ik al begon met brainstormen over Sinterklaas (wat ik overigens de moeilijkste feestdag vind qua recepten) kwam ik op het idee om een Sinterklaas Bananenbrood recept te maken. Het zou dan bijvoorbeeld met speculaas/speculoos kunnen of met pepernoten. Een andere optie is ook nog amandelspijs, maar daar ben ik zelf niet zo van!

Met heel wat pepernoten in huis, vanwege onze Sinterklaas Warme Chocolade Charcuterie, besloot ik deze meteen voor een lekkere cake of bananenbrood te gebruiken. Het recept is onwijs simpel en heel lekker.

Denk je? Wij eten nooit zoń cake op! Je kunt hem heel goed in plakken invriezen. Even ontdooien en genieten. Of doe hem vervolgens even in een grill of in de oven. Vooral de grill vind ik erg lekker!

 

Welk Sinterklaas recept hoop jij nog op Kidshoekje te vinden?

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakeblik in en/of bekleed hem met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter. | Pureer de bananen | Hak de pepernoten klein.

3
Done

Doe de boter met de suiker en banaan in een kom en mix door elkaar. | Mix het ei en de vanille extract door de boter. |

4
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder, suiker en speculaaskruiden. Roer het goed door. | Voeg de bloem en de melk geleidelijk toe aan de boter. Mix tot je een glad beslag hebt. | Voeg de gehakte pepernoten toe en vouw met een spatel door het beslag.

5
Done

Schenk het beslag in de cake vorm. | Doe wat schuddenbuikjes over het beslag. | Zet de cake voor 50 minuten in de oven. | Het pepernotenbananenbrood is klaar als je een saté prikker in de cake doet en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

MenM Trailmix - Kidshoekje.nl
previous
Trailmix met M&M’s en Goldfish
Speculoos Muffin - Kidshoekje.nl
next
Speculoos Muffins

Add Your Comment